Winkelwagen

Een dieet met shakes, een verstandige keuze of niet?

Zoals met alles, zitten er voordelen en nadelen aan het drinken van shakes.

Verschillende manieren om jouw lijf weer zomerproof te maken

Er zijn ontzettend veel manieren om af te vallen. Drastische methodes zoals pillen en operatieve ingrepen kun je het beste vermijden. Het beste is, om de oorzaak van het overgewicht aan te pakken. PowerSlim kiest voor een uitgebalanceerd programma waarbij een gezond voedingspatroon centraal staat. Een gezond lijf wat in balans is: dat is waar we voor gaan.

Ontdek hier de Shakes van PowerSlim

Hieronder een overzicht van de meest bekende afslankmethodes die zich richten op het aanpassen van het voedingspatroon.

Calorieën tellen

Het beperken van de calorieën in je voeding is de klassieke en meest bekende methode om gewicht te verliezen. De theorie is eenvoudig, wanneer je minder calorieën inneemt dan je lichaam nodig heeft dan val je vanzelf af. In de praktijk houdt dit in, dat je minder eet en vetrijke levensmiddelen vervangt door magere producten.

Een vrouw heeft circa 1800-2000 kcal per dag nodig, een man circa 2300-2500. Aangeraden wordt om dagelijks 500 kcal minder te nemen dan je lichaam nodig heeft. 7000 kcal staat ongeveer gelijk aan 1 kilo gewichtsverlies. Met de klassieke methode om af te vallen kun je dus ongeveer een halve kilo lichaamsgewicht per week verliezen.

Voordeel: Als je het goed doet en niet meer dan 500 kcal per dag minder eet dan je lichaam nodig heeft dan is het een gezonde methode. Een sterkere caloriebeperking zou betekenen dat het een crashdieet wordt.

Nadeel: Als je het op de gezonde manier doet dan gaat het afvallen vaak langzaam. Daarbij kun je veel honger hebben waardoor het moeilijk vol te houden is.

Begeleiding door een voedingscoach of diëtist

Een voedingscoach of diëtist kan je helpen je bij het verminderen van de hoeveelheid calorieën in je voeding. Zij hebben kennis van de voedingswaarde van levensmiddelen en zijn op de hoogte van alternatieven. Behalve kennis biedt een professional ook begeleiding en coaching.

Voordeel: De diëtiste of voedingscoach weet waar zij het over heeft en kan je helpen om een gezond dagelijks voedingspatroon aan te leren. Let er wel op dat deze gecertificeerd is. Daarnaast kan een goede diëtiste of voedingscoach je motiveren en zorgt de begeleiding voor een stok achter de deur.

Nadeel: Enkel advies kan vaak toch te vrijblijvend zijn om écht iets aan je voedingspatroon te veranderen. Het afslanken gaat meestal langzaam waardoor het moeilijk is gemotiveerd te blijven en je vaak erg lang bezig bent.

Afvallen met shakes

Je kunt je calorie-inname ook beperken met behulp van producten. Meestal zijn dit repen en shakes. Sommige merken hebben aanvullend nog een klein assortiment aan warme maaltijden. De eisen aan maaltijdvervangers zijn wettelijk vastgelegd. Zo moeten ze per maaltijd 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen en 200-400 kcal bevatten.

Voordeel: Het is erg duidelijk wat je wel en niet mag eten en je kunt niet per ongeluk teveel calorieën eten omdat het afgemeten porties zijn.

Nadeel: Door het beperkte assortiment eet je erg eenzijdig en wordt het eten snel saai. Ook leer je niets over een gezond dagelijks voedingspatroon, waardoor deze methode op de lange termijn weinig resultaat geeft.

Revolutionaire nieuwe inzichten

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor maaltijden met een laag gehalte aan koolhydraten en een hoog eiwitgehalte als basis voor een gezonde leefstijl met een eetpatroon wat in balans is. Het is zeer doeltreffend en laat een langdurig resultaat zien. Dit is het gevolg van recente wetenschappelijke studies die uitwijzen dat het niet zozeer de calorieën zijn waar we op zouden moeten letten, maar dat we veel meer naar de samenstelling van onze voeding moeten kijken.
Koolhydraten en vooral (toegevoegde) suikers hebben een negatieve invloed op je gewicht terwijl eiwitten goede resultaten opleveren. Uit deze onderzoeken blijkt overigens ook dat vet helemaal niet zo slecht voor je is als eerder aangenomen werd.

Terug in vorm met shakes en 120 andere lekkere producten

Het ruime assortiment van PowerSlim met een laag gehalte aan koolhydraten en een hoog eiwitgehalte bestaat uit shakes (lekkere soepen, dranken en desserts), repen, maaltijden, koeken, zoete en hartige snacks, smoothies en nog veel meer. Je eet ongeveer zes keer per dag en ook zaken als groenten, vlees en vis komen rijkelijk voor op het menu. Zo profiteer je van het voordeel dat je precies weet wat je wel en niet mag eten zonder het nadeel van eenzijdig en saai eten.

Persoonlijke begeleiding door een voedingscoach

Gecertificeerde voedingscoaches bieden gratis optimale begeleiding tijdens én na het PowerSlimtraject. Ze zorgen voor steun en motivatie, ook als het even wat minder gaat. Met hun kennis en toewijding zorgen ze er samen met jou voor dat je een gezond eetpatroon aanleert. Zo houd je ook op de lange termijn jouw behaalde doel vast. Want dat is toch een resultaat waar je nog heel lang van wilt genieten! Laat de zomer maar komen. Jij bent er klaar voor!!
Al duizenden anderen gingen je voor!

Lees ervaringsverhalen
Anita Roodnat, 46 jaar uit Alblasserdam "Een gezond eetpatroon zónder honger ’s avonds*"

Te streng diëten leidde vaak tot honger ’s avonds en uiteindelijk tot snaaien. Vroeger was dat mijn struikelblok, maar nu gaat dat heel goed en heb ik geen hongergevoel meer.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Rani Servranckx, 27 jaar "Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf*"

Door alle goede raad en hulp van mijn coach en het PS. food & lifestyle programma ben ik op een kleine 11 maanden meer dan 37 kilo kwijtgeraakt. Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf!!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>