Winkelwagen
Terug

58 jaar uit Hoevelaken

"Het gesprek met mijn dochter was een echte wake-up call*"

Ik had een slechte conditie, last van fybromyalgie en veters strikken ging niet zo makkelijk. De aanleiding om te starten was een gesprek tussen mij en mijn dochter tijdens een moeder/dochter weekend. Samen met andere moeders en dochters waren we op Ameland en er stonden een aantal fysieke activiteiten op de planning. Ik was bij alle fysieke activiteiten degene waar iedereen rekening mee moest houden. Ik dacht aan mijn dochter te zien dat ze zich daar aan irriteerde. Toen ik haar een-op-een sprak, vroeg ik of ze zich voor mij schaamde. Ze begon ineens te huilen en zei: ‘ik schaam me echt niet voor je, maar mam, zo ga je niet oud worden!’. Dat was voor mij echt een enorme wake-up call.

Actie ondernemen

Ik besloot snel daarna een afspraak te maken met een PS. food & lifestyle coach in ons dorp, namelijk Miriam van Best Change. Ik had een paar weken daarvoor al een succesverhaal gelezen op haar Facebook en ook al een print screen gemaakt. Ergens wist ik dus dat ik er een keer aan moest geloven om de knop om te zetten. Een coach die je wekelijks begeleid (en zelfs nog een jaar na het bereiken van je streefgewicht) was voor mij een reden om te starten met het PS. food & lifestyle programma.

Ik verwachtte eerlijk gezegd dat ik het moeilijk zou vinden om brood, aardappelen, pasta en rijst achterwege te laten uit mijn voedingspatroon, maar dat is eigenlijk enorm meegevallen! De eerste maanden gingen me heel gemakkelijk af. De vaste structuur in mijn voedingspatroon vond ik erg fijn. Daarnaast wist ik na een tijdje ook goed welke producten van PS. food & lifestyle qua smaak het beste bij me paste. Niet alle producten vond ik namelijk even lekker.

Als ik soms een klein dipje had was er mijn coach die dan weer goede tips gaf en me motiveerde om door te gaan. De reden dat ik het voor mijn gezondheid doe was elke keer weer een goede motivatie om niet op te geven (uit ijdelheid was het zeker niet, want dan had ik 30 jaar geleden al in actie moeten komen..).

Een geweldig resultaat

In zo’n 8,5 maand ben ik maar liefst 35 kilo afgevallen. Van mijn man kreeg ik bij het behalen van mijn streefgewicht een grote bos bloemen. Mijn gezinsleden zijn al die tijd heel trots op me geweest omdat het zo goed ging. Mijn dochter, die toen in Spanje woonde, stuurde ik ongeveer elke week een selfie om te laten zien dat ik steeds slanker en slanker werd.

Inmiddels ben ik alweer 3 maanden op mijn streefgewicht (en zelfs nog iets lichter). Ik maak zeker nog gebruik van het jaar nabegeleiding bij mijn coach. Ik moet wel zeggen dat het nu wat moeilijker is dan in het begin. Juist om die blijvende balans te vinden tussen iets lekkers nemen maar ook goed op de koolhydraten te blijven letten. Dat vond ik met name rond kerst erg moeilijk. Maar ook toen lukt het me toch weer de knop om te zetten. Een gezond BMI behouden is nu voor mij echt belangrijk geworden. Ik heb geleerd dat ik dus prima met mate koolhydraten kan eten. Ik let nu heel goed op dat ik niet meer terugval in mijn oude voedingspatroon.

Een hele leuke bijkomstigheid is dat ik nu eindelijk niet meer naar een ‘grote-maten’ kledingwinkel hoef maar dat ik gewoon bij reguliere kledingwinkels kan slagen voor mijn nieuwe garderobe! Daarnaast voel ik me nu veel fitter en word niet meer zo snel moe als ik ver moet lopen.

Ik hoop natuurlijk dat ik dit eetpatroon voor de rest van mijn leven kan volhouden. Ik heb een traag werkende schildklier dus verbranding gaat bij mij trager dan bij een normaal werkende schildklier. Ik ben daarom wel blij dat deze vorm van koolhydraatarm eten goed heeft gewerkt. Maar ik ken ook mijn valkuilen en zal dus altijd op die goede balans moeten blijven letten.

Mijn tip voor jou

Als tip wil ik je graag meegeven: realiseer je wat koolhydraten voor ‘draken’ zijn en dat je echt best met veel minder van die draken ook lekker kunt eten. En houd altijd in je achterhoofd dat het voor je gezondheid zoveel beter is om niet teveel overgewicht te hebben.

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Sietske Gillebaard, 47 jaar uit Easterlittens "Als ik in de spiegel kijk, verbaast het me dat ik het ben!*"

De combinatie van een persoonlijke coach en de goede producten van PS. food & lifestyle zijn voor mij de succesfactor. Het wekelijkse contact met mijn coach was fijn en stimuleerde mij om door te gaan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mariëlle Pantus, 53 jaar uit Stein "Mijn gewicht beperkte me in mijn vrijheid*"

Door de gesprekken met mijn coach ging ik steeds beter begrijpen wat koolhydraatarm en eiwitrijk voedsel met je lichaam doet. Tegelijkertijd gaven de cijfers op de weegschaal de bevestiging dat het werkte!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer