Winkelwagen
Terug

51 jaar uit Beneden-Leeuwen

"Iets lekkers? Alleen als het een 9 waard is*"

Ik heb altijd gedacht (mezelf wijs gemaakt) dat ik geen last van had van mijn ongezonde gewoontes. Natuurlijk had ik wel eens geprobeerd anders te gaan eten, maar ik viel steeds terug in oude gewoontes. Een echt dieet heb ik nooit gevolgd omdat ik dacht dat ik dat toch niet vol zou houden. Tot augustus 2020. Ineens vond ik dat ik iets aan mijn levensstijl moest gaan doen. Ik had gehoord en gelezen dat Christel haar praktijk Change4U was begonnen, met onder andere PS. food & lifestyle coaching. Christel is mijn nichtje en dus heb ik er nog even extra langer over nagedacht. Om samen met iemand die je zo goed kent aan dit avontuur te beginnen, moet het voor beide goed voelen. Ik ging me eerst verdiepen in het PS. food & lifestyle programma en heb daarna contact gezocht met Christel.

De start

We hebben een heel verhelderend gesprek gehad en ik kreeg bij Christel gelijk het gevoel dat ze mij uiteraard zou helpen waar nodig, maar dat ik voor een deel ook zelf de touwtjes in handen mocht houden. Dat gaf mij het gevoel dat ik niet in een heel strak regime terecht zou komen en juist daardoor had ik het gevoel dat dit ook goed vol te houden zou zijn.

Toen kwam natuurlijk het moment waar ik het meest tegenop had gezien, het intakegesprek. Ik had al ruim 25 jaar geen weegschaal en ik had dus geen beeld van hoe zwaar ik was. Nadat ik de eerste schok had verwerkt, heb ik samen met Christel een plan. Ook werd gelijk duidelijk dat ik het gestelde doel tussentijds altijd bij kon stellen.

Is het een 9 waard?

Ik ben vorig jaar september begonnen en ik kan niet anders zeggen dan dat het heel makkelijk ging. De maaltijden zijn erg lekker en ook via de website komen er steeds nieuwe recepten bij. Ik dacht dat het veel werk zou zijn om twee aparte maaltijd te koken, maar ook dat valt alles mee en is goed te combineren. Uiteraard zijn er soms lastige momenten geweest, waarop je denkt dat je een gebakje of iets wat je erg lekker vindt hebt verdiend. Christel heeft mij geleerd dat dat ook echt (een keer) mag als je datgene waar je zo naar denkt te verlangen ook kunt belonen met minimaal een 9. Voor minder moet je goed de afweging maken. Dat is voor mij nu nog steeds de afweging die ik maak. Is het echt een 9 waard? Of wacht ik bijvoorbeeld tot later in de week of het weekend, tot ik weet dat er een moment komt waarop ik iets anders kan nemen waarvan ik zeker weet dat het voor mij minimaal een 9 waard is? Ik ben dus echt bewuster bezig met datgene wat ik eet.

Ik ben heel blij met de nabegeleiding

In april heb ik mijn doel behaald. Nu ik mijn doel bereikt heb komt voor mij de periode waar ik nog het meest onzeker over ben. Ga ik niet terug vallen en blijf ik in balans? Daarom ben ik zo blij met het jaar ‘nabegeleiding’ dat bij het PS. food & lifestyle programma hoort. Steeds vraagt Christel hoe het gaat en krijg ik adviezen. Bijvoorbeeld hoe ik etiketten kan lezen, afweeg wat ik het beste kan eten of beter kan laten staan, of hoe ik iets kan vervangen door een product met minder koolhydraten. Ik ga nog elke maand bij haar langs en heb via de app ook contact als ik daar behoefte aan heb. Ik zorg nu ook altijd nog dat ik een reep of wafeltjes van PS. food & lifestyle bij me heb, zodat ik altijd iets tussendoor kan nemen waarvan ik weet dat het lekker is en dat ik weinig koolhydraten en genoeg eiwitten binnen krijg.

Ik kan dus niet anders dan iedereen, die nog worstelt met zijn/haar levensstijl en zelf op het punt is aangekomen dat er iets aan gedaan moet worden, aanbevelen om contact op te nemen met een PS. food & lifestyle coach. Ze heeft me op veel momenten laten weten erg trots te zijn op mij en mijn prestaties en dat gaf me echt een positief gevoel. Dit is dus ook de uitgelezen kans voor mij om haar te laten weten dat ik ook erg trots ben op haar en hoe zij me heeft geholpen, en nog steeds helpt, in dit proces.'

Christel
Coach van Hedwig

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Patricia Klaasen, 54 jaar uit Raamsdonksveer "Na de zomervakantie zat ik niet lekker in mijn vel*"

Ik zette mezelf weer op nummer 1 en ben nu zo blij met wie ik in de spiegel zie!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Yvonne Kampen, 48 jaar uit Hapert "In 2 weken heb ik mezelf weer herpakt*"

Met het Re-boost pakket focus ik me even twee weken lang op een koolhydraatarm eetpatroon, en dan ben ik zo weer terug op mijn streefgewicht.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer