Sandra Marcus 45 jaar uit Amersfoort

Ik at veel te weinig en leefde op koffie*

Eind maart 2021 ben ik bij Miriam gestart met het PS. food & lifestyle programma. Ik had voor mezelf een doel gesteld, maar dat is uiteindelijk zelfs iets meer geworden. Een half jaar geleden wist ik mijn doel te bereiken en ik kan nu prima zelf in balans blijven. Mijn eetgewoonten zijn echt veranderd.

Als het niet werkte kon ik gewoon stoppen

De afgelopen 10 jaar was ik alleen maar zwaarder geworden, ik had overal pijntjes en last van mijn darmen, ook de dokters wisten niet waarom. Ik voelde me opgeblazen en hield veel vocht vast. Ik ben kapster – een staand beroep en ben een hardloper, dus aan mijn beweging kwam ik wel.

Een beetje sceptisch begon ik dan ook aan het traject, maar omdat ik bij een collega zag dat het werkte had ik besloten om ook te beginnen. Mijn PS. food & lifestyle coach Miriam verzekerde mij dat ik gewoon kon stoppen als het niet werkte voor mij.

Ik at veel te weinig

Mijn eerste inzicht was dat ik te weinig at. Tijdens het PS. food & lifestyle programma eet je in fase 1 zo’n 6x per dag. Voorheen at ik vaak een ontbijtje en dan door de drukte in de kapsalon de hele dag niet, tot het avond eten. Ik leefde op koffie met melk.

Ik vond het vooral moeilijk om tijd te nemen voor de tussendoortjes. De lunch met extra groenten ging heel goed, ook omdat mijn collega meedeed. Maar na de eerste paar weken merkte ik al meteen dat ik me veel beter voelde. We maakten vaak lekkere salades waar ik dan een broodje van PS. bij at. Van de tussendoortjes zijn de Cantuccini koekjes (nu nog) mijn favoriet.

De hulp van mijn coach

Miriam leerde mij om naar mijn lichaamssamenstelling te kijken en liet me inzien dat het niet persé om de kilo’s gaat. Ik ging kruipend vooruit, maar stapje voor stapje heb ik mijn doel kunnen behalen. Mijn coach motiveerde me om mij aan het plan te houden. Soms hebben we het in overleg een beetje bijgesteld, door bijvoorbeeld wat meer vetten te eten omdat dit beter werkte. Ook adviseerde ze me om supplementen te nemen om het proces te ondersteunen. Ik had namelijk ook veel last van stress, want in coronatijden is een kapperszaak hebben niet altijd even positief.  

Ik voel mij zoveel beter nu en heb echt nieuwe eetgewoontes ontwikkeld. Ik zou aan anderen willen meegeven dat het de investering waard is. Wat mij in 10 jaar niet was gelukt, is nu wel gelukt!

Miriam
Coach van Sandra

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer ervaringen
Happy New You
Harja Schipperen, 45 jaar uit Beegden "Ik durf het pashokje weer uit te komen* "

Voorheen lachte ik alles weg met een beetje zelfspot, terwijl ik van binnen echt niet blij was met mezelf. Ik schaamde me en durfde de deur bijna niet meer uit.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Pauline Wingelaar, 36 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer