Heleen Boon 51 jaar uit Beusichem

Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk gejojood*

Met mijn gezin was ik in augustus op vakantie op Ibiza. Een heerlijke vakantie met zon, zee en strand. Tegen die strandmomentjes zag ik wel op. Ik heb voor de vakantie al mijn bikini’s gepast en de grootste maat moest in de koffer. Dat er allemaal verschillende maten bikini’s in mijn kast liggen zegt wel wat. Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk gejojood. Toch was het een heerlijke vakantie. Ik deed net of ik mijn lichaam accepteerde en ging lekker in bikini en strandjurkje naar het strand en uit eten. Maar tijdens die vakantie zag ik foto’s van mezelf voorbijkomen waar ik niet trots op was en ik besloot: Na deze vakantie ga ik er iets aan doen!

Ik ging de uitdaging aan!

Ik heb in de week dat ik thuiskwam contact gezocht met een PowerSlim coach bij mij in de buurt. Ik was al vaak langs haar huis gelopen en ik zag het PowerSlim bordje hangen, maar ik wist niet wat het inhield. Op Facebook heb ik haar pagina gelezen en heb een afspraak gemaakt. Na een prettige intake besloot ik de uitdaging aan te gaan!

Ik kwam thuis met een tas vol spullen en ben meteen gemotiveerd aan de slag gegaan. Ik kookte voor mijn gezin en voor mezelf en al vond ik dat soms best lastig in het begin; ik werd er steeds handiger in. De PowerSlim recepten waren eenvoudig en smakelijk. Het lekkerste recept vond ik de enchillada’s en de penne met garnalen. Mijn gezin vond het af en toe ook nodig om een frietje of iets anders ongezonds te eten. Ik maakte dan bijvoorbeeld een zalmwrap voor mezelf en had daar helemaal geen moeite mee. Ik had tenslotte een doel en wilde dat absoluut behalen.

Valkuilen en moeilijke momenten

De eerste weken ging het heel goed en dat motiveerde me enorm. Ook de steun van mijn coaches was belangrijk. Zij wisten altijd wel te vertellen dat het goed ging en dat ik goed bezig was, ook al stond ik ook wel eens stil en was het een heel warme periode van het jaar.

Het vasthouden aan mijn doel was ook wel eens een valkuil: als we uit eten gingen of een bezoek aan vrienden brachten voelde ik me daarna schuldig dat ik iets had gegeten dat niet op het menu van PowerSlim stond. Als ik daarna toch weer een stapje dichterbij mijn doel was, stelde me dat gerust: ik kon het hebben.

Wat ik lastig vond waren mijn werkdagen. Ik ben lerares in een kleuterklas en ik ben niet in de gelegenheid om bijvoorbeeld toast met avocado te bereiden onder werktijd. Dat loste ik op door de lunch en het ontbijt om te wisselen. ’s Ochtends at ik dan toast en op school kwark met muesli. Als tussendoortje nam ik dan een dessert of een drank mee en een reep. Dat ging prima!

Mijn coaches Willy en Tamara gaven ook aan dat het helemaal prima was om mijn doel bij te stellen. Was ik ook bereid om voor iets minder te gaan? Dat was fijn. Zij zetten er geen druk achter. Ik kon het helemaal zelf bepalen.

Thuis had ik een glazen potje en bij elke 100 gram die ik kwijt was mocht ik een steentje in de pot doen. Daardoor maakte ik het resultaat heel visueel! Echt een tip voor alle PowerSlimmers!

Mijn doel behaald

En nu is het dan zover! Ik heb mijn doel behaald, ik kan het vaak nog niet geloven. Het sporten gaat gemakkelijker en ook daarin ben ik gemotiveerder.

Er zijn ook mensen die zeggen: ‘Maar je zag er toch prima uit?’. Ik had dan misschien geen hoog doel, dat weet ik, maar ik zat niet meer lekker in mijn vel. En daarnaast ben ik me steeds bewuster geworden van voordelen van een gezonde levensstijl. Allemaal redenen voor mij om de knop om te zetten.

Ik neem nog steeds 6 eetmomenten op een dag. Ik eet ruim voldoende groenten en ben zuinig met koolhydraten en suiker. Dat heb ik geleerd van PowerSlim. Ik ben van plan om dit vol te houden en om over 10 jaar te zeggen: dat heb ik aan PowerSlim te danken!

Willy
Coach van Heleen

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer