Winkelwagen
Terug

48 jaar uit Zevenaar

"Ik kon wel wat hulp gebruiken*"

Ik ben mijn afvalreis in september 2020 begonnen op 92 kilo. Het begin ging moeizaam, toen ik eind oktober bij mijn PS. food & lifestyle coach terecht kwam. Doordat ik in 2019 een moeilijke periode in mijn leven doormaakte had ik het mezelf een tijd ‘makkelijker’ gemaakt door niet ook nog eens heel streng voor mezelf te zijn wat betreft eten. Ik gunde mezelf waar ik zin en behoefte in had, maar dat resulteerde in een heel korte tijd tot maar liefst 26 kilo erbij! Hoe krijg je het voor elkaar heb ik me vaak afgevraagd. Inmiddels weet ik dat het een combinatie is geweest van veel te weinig eten overdag en dat weer ’s avonds met lekkers inhalen.

Na een jaar merkte ik dat ik niet meer lekker in mijn vel zat. Ik begon met sporten, iets wat ik voor de moeilijke periode veel had gedaan, maar volledig had losgelaten omdat ik mijn energie voor mezelf nodig had. Dat voelde aan de ene kant fijn, maar ik vond het ook zwaar. Ook begon ik weer wat meer op mijn eten te letten, niet te snoepen en snaaien, maar door feestjes en andere gezelligheid vond ik het erg lastig.

In ketose blijven is een goede stok achter de deur

Ik had een tiental jaar eerder een koolhydraatarm dieet gevolgd na de bevalling van onze oudste dochter en dat werkte destijds heel goed. Doordat je in ketose gaat en daar niet steeds uit moet gaan had ik destijds een goede stok achter de deur. Toch kreeg ik het zelf maar met moeite voor elkaar deze keer. Ik had het gevoel dat ik wat hulp wel goed kon gebruiken om echt te begrijpen wat voor mij wel en niet werkt. De begeleiding vanuit een eigen PS. food & lifestyle coach, ook na het behalen van mijn doel, klonk goed en betrouwbaar voor mij.

Ik ben samen met mijn man aan het PS. food & lifestyle programma begonnen en het feit dat we samen startten was een mooie motivatie. Binnen no-time had hij zijn doel bereikt, maar ik moest toen nog even door. Eerlijk gezegd was dat best even schakelen want nu moest ik het echt helemaal ‘zelf’ doen, maar dat is gelukt!

Ik kan niet kiezen, alles was heerlijk!

Ik ben super tevreden en zit echt goed in mijn vel. Ik heb daar ‘maar’ een half jaartje over gedaan en dat kan ik achteraf amper geloven. Zeker omdat het zo makkelijk is gegaan en ik het maar op een paar kleine momentjes na moeilijk heb gevonden. De recepten zijn geweldig en je kan zoveel heerlijke combinaties maken met dat wat je wel mag. Daarnaast heb ik een aantal momenten, zoals Kerst, wel heel bewust gekozen om het een beetje los te laten. Dat vind ik ook het fijne aan het programma, ik ervaar geen ‘druk’ en het is mijn keuze of ik het ‘snel’ wil of wat langzamer.

Mijn coach Janiek is daarbij een grote hulp. Ze laat de keuze helemaal bij mij en stimuleert me om door te gaan, maar laat me ook vrij. Ik moet het tenslotte zelf en voor mezelf doen.

De muesli met chocolade en kokos is toch wel mijn favoriete PS. food & lifestyle product. Die eet ik vaak met kwark en de karamel-zeezout stroop, soms gemengd met een schepje stracciatella of vanille skyr. Heerlijk! Qua gerecht is het onmogelijk om te kiezen welke mijn favoriet is. Er staan zoveel heerlijke recepten in het kookboek, maar ook de gerechten uit de magazines zijn toppers. We eten eigenlijk alleen maar lekker tegenwoordig omdat we veel meer aandacht besteden aan het koken.

Ik hoef ’s avonds ook niet meer te snacken

Mijn eye-opener is dat ik niet genoeg en niet regelmatig at. Ik kan uren zonder, maar dat brengt dus kennelijk mijn stofwisseling in de war. Daarbij heb ik doordat ik nu veel meer eiwitten eet een verzadigd gevoel waardoor ik ook geen zin meer heb om ’s avonds nog te snacken.
Die extra eiwitten zorgen trouwens ook voor het behoud van je spiermassa, en dat vind ik het sterke aan PS. food & lifestyle. Ik denk dat dit ook de sleutel is van het succes om te voorkomen dat je gaat jojoën. Ik heb nu meer spiermassa dan ooit en dat voelt goed en gezond.

Ik ben hartstikke trots op mezelf, al heeft het me eigenlijk geen moeite gekost. Ik heb er wel vertrouwen in dat het me gaat lukken om in balans te blijven. Er is geen reden meer om me zo te ‘laten gaan’, en daarnaast weet ik nu goed hoe een gezond eetpatroon eruit ziet en ik de balans kan behouden.

Iedereen die ook zijn doel wil bereiken, zou ik aanraden om het PS. food & lifestyle programma te gaan volgen. Juist vanwege de begeleiding, de heerlijke gerechten en de focus op een gezond sterk lichaam. Ik ben fan!

Janiek
Coach van Desiree

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Patricia Klaasen, 54 jaar uit Raamsdonksveer "Na de zomervakantie zat ik niet lekker in mijn vel*"

Ik zette mezelf weer op nummer 1 en ben nu zo blij met wie ik in de spiegel zie!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Yvonne Kampen, 48 jaar uit Hapert "In 2 weken heb ik mezelf weer herpakt*"

Met het Re-boost pakket focus ik me even twee weken lang op een koolhydraatarm eetpatroon, en dan ben ik zo weer terug op mijn streefgewicht.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer