Annet Stuifzand 61 jaar uit Leidschendam

Ik was al dat diëten zat, en wilde een nieuwe levensstijl!*

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik als doel stelde om gezonder te gaan leven. De motivatie hiervoor vond ik in de trouwdag van mijn oudste zoon, die plaatsvond in juni 2017. Het is toen niet gelukt om mijn precieze doel te behalen, maar toch voelde ik mij veel lekkerder in mijn vel zitten. In de periode daarna kon ik het niet opbrengen om de draad weer op te pakken, integendeel, ik verviel weer in mijn oude gewoontes.

Excuses om het uit te stellen

Er was altijd wel een excuus om het weer uit te stellen. Toen kwam het coronavirus op en werden de nadelen van overgewicht en een ongezonde levensstijl benadrukt. Hierdoor werden mijn ogen geopend. Mijn voornaamste doel was een gezond lijf. Via mijn schoonzus hoorde ik over het PowerSlim programma, waarna ik ben gaan Googlen en een PowerSlim coach bij mij in de buurt vond.

Tijdens een oriënterend gesprek met mijn coach, Suzanne, heb ik toegelicht hoe ik erin stond: eigenlijk was ik al het dieetgebeuren zat en wilde ik een nieuwe levensstijl. Hierbij heb ik mijn voornaamste valkuilen uitgelegd en aangegeven wat heel erg belangrijk is voor mij. Zo kan ik enorm genieten van cappuccino, waarvoor Suzanne een alternatief voorstelde. Daarnaast kon ik cola light en suikervrije ranja gewoon nemen, zij het met mate.

Een nieuw eetpatroon

Suzanne is een schat en begreep mij. Het klikte direct en hierdoor was ik om. Hoewel ik in eerste instantie moest wennen aan de zes eetmomenten, sprak het programma me direct aan. De reden waarom ik moest wennen was omdat ik gewend was ‘s morgens weinig te eten en naarmate de dag vorderde meer te nemen. Hierdoor at ik uiteindelijk meer dan goed voor me is, ook omdat ik trek had. Door de zes vaste eetmomenten heb ik steeds iets om naar uit te kijken en bovendien vind ik de tussendoortjes ook echt heerlijk. Ook gaf Suzanne goede tips, wanneer ik trek kreeg maar het was nog geen tijd voor mijn eetmoment, adviseerde ze me om iets anders te gaan doen of gewoon mijn zinnen te verzetten. Dit is tot op de dag van vandaag goed blijven hangen. Er zijn heus momenten dat ik het moeilijk vind, als we eten bestellen zoals pizza of Chinees. Vaak zit ik dan met een bak sla en valt het niet altijd mee. Ook daar heb ik inmiddels een draai in weten te vinden: neem een klein beetje of een stukje en vul het aan met groente en let de volgende dag extra op.

De laatste loodjes

Wel merk ik dat ik de controle van mijn coach Suzanne nog nodig heb. Als ik de volgende dag een afspraak met haar heb sla ik toch eerder dingen af, echt een stok achter de deur. Ik ben heel blij dat ik aan PowerSlim ben begonnen. Met alle soorten diëten die ik in mijn leven gevolgd heb (en dat zijn er heel wat), past dit heel goed bij mij. Ik heb mijn vooraf gestelde doel gehaald, maar nu gaat het nog steeds goed en heb ik mijn doel weer wat bijgesteld. Ik hoop als de sportscholen weer open gaan dat dan het laatste stukje nog net wat eenvoudiger zal gaan, daar kijk ik naar uit!

Suzanne
Coach van Annet

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer