43 jaar uit Oud Gastel

Met de juiste mindset kun je wonderen verrichten!*

Het is nu of nooit

Ik had geen maat 36 en was ook zeker kilo’s te zwaar, maar ik was gelukkig en had er totaal geen problemen mee. Totdat het coronavirus om de hoek kwam kijken en ik plotsklaps thuis kwam te zitten. Volledig thuiswerken was de nieuwe norm. Vanaf dat moment ging het compleet mis.. Koekjes, snoepjes en ladingen aan boterhammen binnen handbereik. Dag in, dag uit werd ik blootgesteld aan heel veel suikers die gilden om opgegeten te worden. Ik maakte daar dan dankbaar gebruik van. Immers mocht een moeilijke call of lastige vergadering toch beloond worden met iets lekkers?

Ik bleef maar snacken, totdat ik in februari 2021 in de spiegel keek en dacht: dit is echt de max, ik moet er echt iets aan veranderen. De omstandigheden waren perfect met een periode zonder feestjes, etentjes, zakelijke bijeenkomsten, etc. Dat wil zeggen nauwelijks mogelijkheden tot verleiding, dus het was voor mij echt nu of nooit.

De knop moet om!

Ik wist van tevoren al dat het mij alleen niet zou gaan lukken. Ik heb een stok achter de deur nodig, professionele begeleiding van een coach. Een wekelijks weegmoment en iemand die mij tips geeft.  Samen staan we sterk, dat was mijn motto, want alleen is ook maar alleen. Ik kwam terecht bij een PS. food & lifestyle coach bij mij in de buurt, namelijk Jeanine van STERKoaching. Bij het maken van de afspraak probeerde ik nog een paar dagen extra te rekken. Maar mijn coach was volhardend: we gaan niks uitstellen, jij gaat NU beginnen!

Zo zat ik binnen enkele dagen bij mijn coach Jeanine op de bank in haar praktijk. Door mijn hoofd gingen continue stemmen: ‘waar ga je aan beginnen?’, ‘zeg maar dag tegen lekker eten’, ‘is dit echt wat je wilt of ben je gewoon tevreden met je huidige looks?’ en ‘zal dit echt werken of gaat het alleen helpen als ik niks eet?’. Na een uitgebreid gesprek over het PS. food & lifestyle programma, stond ik een uur later met het starterspakket onder mijn arm weer bij mijn auto. De weg naar een nieuwe levensstijl kon beginnen, de knop moet om!

De eerste stapjes richting mijn doel

Ik moet toegeven dat ik de eerste dagen best heb moeten wennen. Hoe kan ik zo normaal mogelijk blijven eten (afgewisseld met de PS. food & lifestyle producten) en toch er voor zorgen dat ik een gezonde levensstijl kan aanhouden. Het starterspakket gaf me houvast en in het kookboek las ik veel goede tips over wat ik wél mocht eten. Ik leerde dat er zoveel lekkere dingen zijn met minder koolhydraten. Door het hoge eiwitgehalte in de PS. food & lifestyle producten had ik altijd een verzadigd gevoel. Ik heb nooit met tegenzin iets moeten opeten en vond dus (bijna) alles super lekker!

Samen met de juiste mindset, doordat die figuurlijke knop omgaat in je hoofd, kun je blijkbaar wonderen verrichten.

Structuur aanbrengen

Tijdens een van mijn consulten hadden we het over sporten, hoe zit dat nou met lichaamsbeweging in combinatie met het programma? Ik kon alleen maar denken: Jeanine, zeg alsjeblieft dat ik niet naar de sportschool moet. Ik haat het daar en heb na een paar maanden een naambordje hangen bij de ‘sponsoren’, in plaats van bij de klanten met het grootste sporttalent.

Gelukkig was dat geen probleem en kreeg ik de tip om gewoon iedere dag een rondje te wandelen. Het liefst zo vroeg mogelijk op de dag om je lichaam (en spijsvertering) in beweging te krijgen. Om structuur erin aan te brengen bracht ik iedere dag lopend mijn zoontje naar school. Pas na de ochtendwandeling nam ik mijn ontbijt en later op de dag volgde nog eens 5 eetmomenten.

Een geweldige coach!

Al gelijk vanaf het begin bleek het voor mij redelijk eenvoudig om het programma vol te houden. Ik merkte dat het me heel erg hielp om mijn hele levensstijl aan te passen.

Iedere week zat Jeanine weer tegenover me. Ze was af en toe een tikkeltje streng, maar altijd rechtvaardig. Het consult vloog voorbij, want uiteraard spraken we over mijn weg naar een gezonde levensstijl, maar ook allerlei andere onderwerpen kwamen ter sprake.

Inmiddels kent Jeanine mijn gezin, mijn collega’s en de vriendjes van mijn zoontje, zonder dat zij één van hen ooit heeft gezien. Gewoon omdat mijn strenge coach ook een hele fijne gesprekspartner is. Ze luistert, ze adviseert, ze motiveert (heel erg!), ze stimuleert, ze enthousiasmeert, ze is gewoon een topper met een hart van goud. Aan het einde van het gesprek stelde ik dan alleen nog mijn boodschappenmandje samen en kon ik weer naar huis met de allerlekkerste producten waarmee ik mijn ultieme doel wilden behalen.

De laatste loodjes

Niet alles was rozengeur en maneschijn in mijn traject, zeker de laatste loodjes waren een échte strijd. Maar ik had één doel en dat moest gehaald worden. Tussentijds stoppen was voor mij geen optie. Het leek alsof ik alleen nog maar emotioneel kon denken in plaats van rationeel. Daardoor deed ik er veel langer over, hoewel ik mijn doel met één strenge week gewoon zou hebben gehaald. Maar uiteindelijk is het mij gelukt!

Ik ben super trots op mezelf dat ik nu mijn doel heb bereikt, maar ik ben ook zeker heel trots op mijn coach! Ik ben in totaal 1 jaar bezig geweest en ik wil niet weten hoeveel ik precies heb uitgegeven aan de producten. Maar uiteindelijk vind ik dat prima: hoe ik mij nu voel en hoe goed ik er nu uitzie, dat is onbetaalbaar!

Nabegeleiding van mijn coach

Inmiddels heb ik, samen met mijn coach, mijn doel behaald en vervolgen we nu nog het traject met een jaar nabegeleiding. Jeanine biedt in plaats van het gebruikelijke jaar, zelfs 3 jaar nabegeleiding aan! Heel fijn, want zo word ik scherp gehouden en hoef ik ook nog geen afscheid te nemen van mijn coach. De gezellige visites blijven gelukkig en dat biedt mij ook de mogelijkheid om nieuwe tussendoortjes mee te nemen. Ik eet weer zo goed als ‘normaal’ inmiddels, uiteraard rekening houdend met minder koolhydraten. Alleen de tussendoortjes van PS. food & lifestyle wil ik graag nog even aanhouden omdat ik in de supermarkt nog geen goede alternatieven heb gevonden. Gelukkig zijn er nu ook de nieuwe repen van PS. life, daar ben ik heel benieuwd naar!

Mocht je overwegen om het PS. food & lifestyle programma te gaan volgen, zet dan de peer chunky reep alvast op je boodschappenlijstje. Hét perfecte voorbeeld dat lekkere snacks ook koolhydraatarm kunnen zijn. Daarnaast zijn ook de wraps, lasagne of toast perfecte alternatieven voor een heerlijke koolhydraatarme maaltijd. Zo lekker allemaal!

Ik zit nu in de stabilisatiefase, dus wil graag lekker in balans blijven. Ik voel me top en kan niet wachten tot de zomer gaat beginnen. Dat brengt me tot slot ook nog tot één groot voordeel van dit hele traject: je garderobe mag volledig worden vervangen!

Mijn tip voor jou!

Ik had nooit gedacht dat dit me ooit zou lukken, maar ik heb het gedaan! Zonder heel veel moeite is het me toch gelukt en jij kunt dit ook. Ik gun iedereen dit heerlijke, gezonde gevoel!   

Indien je nog twijfelt, maak gewoon een afspraak bij een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt. Door het stellen van realistische doelen samen met je coach kan iedereen een nieuwe levensstijl aanleren. Knip je doel op in subdoelen, zodat je het stap voor stap kunt aanpakken. Door de kennis en ervaring van een coach voelt het vertrouwd en zal ze er alles aan doen om jou te laten slagen. Iedereen verdient een Jeanine in zijn/haar leven!

Jeanine
Coach van Annemarie

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees meer ervaringsverhalen
Wendy en Debby, 32 jaar uit Bleiswijk "Slank en stralend de zomer in*"

Mijn coach leerde me veel over gezonde voeding. Zo wist ik precies wat ik beter wel en niet kon eten, probeerde ik veel meer water te drinken en werd ik me er bewust van dat light producten niet altijd beter zijn. Toen ik er eenmaal in zat ging het eigenlijk heel gemakkelijk!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Irene van Deurssen, 27 jaar uit Tilburg "Ik kijk ontzettend uit naar mijn nieuwe levensstijl*"

Hoe vaag het ook is om ‘de knop om te zetten’, zo duidelijk is het traject van PS. food & lifestyle. De diverse voorverpakte producten zijn perfect voor mijn behoefte aan gemak en snelheid.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer