Pauline Wingelaar 35 jaar uit Naarden

Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak. ‘Zie ik er echt zo uit?’ dacht ik. Daar ben ik zo van geschrokken dat ik besloot dat ik graag gezonder wilde gaan leven.

Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach. Ik wilde geen crashdieet met shakes maar een gewoon en gezond eetpatroon aanleren, dat goed te combineren is met het gezin en waarbij ik ook af en toe een keertje uit eten kan en een wijntje kan drinken.

PowerSlim leerde me regelmatig te eten

Ik heb PowerSlim als heel fijn ervaren! Ik merkte al snel resultaat en eerlijk is eerlijk: dat werkt motiverend. Doordat ik 6 eetmomenten op een dag heb mag je voldoende eten. Dat vind ik fijn, want als je continu een hongergevoel hebt ben je er veel te veel mee bezig.

Mijn PowerSlim coach heeft me van alles uitgelegd over voeding en samen met mij gezocht naar een perfect voedingsschema. Er zijn makkelijke dingen om mee te nemen voor onderweg, zoals bijvoorbeeld een reep, maar ook lekkere uitgebreidere recepten. Ze stuurde me ook al haar lekkere receptjes door! Die begeleiding van een coach vind ik erg fijn. Je hebt toch het gevoel dat je niet wil falen. Je wil ook dat zij trots is!

Ik vind het ook fijn om met een vast schema te werken. Helemaal omdat ik vaak geneigd ben om voor mijzelf eetmomenten over te slaan. Mijn prioriteit in de ochtend is namelijk: de kinderen. Wassen, aankleden, 'voederen' en op tijd naar de peuterspeelzaal en naar school brengen. Daarna kom ik ergens pas aan de beurt, maar ik doe dan vaak eerst nog even boodschappen en klap dan mijn laptop open om te werken. Door PowerSlim heb ik geleerd om een regelmatig eetpatroon aan te wennen en me daaraan te houden.

Mijn eyeopener: maak bewuste keuzes

Mijn grootste eyeopener? Dat je moet genieten met mate. Wen jezelf aan om kleinere porties te nemen. Grijp niet naar de snelle koolhydraten, suikers en slechte vetten maar maak bewuste keuzes. Dat betekent niet dat ik nooit meer iets lekkers of ‘slechts’ zal eten.

Sommige momenten heb ik de teugels ook wel eens laten vieren, door drukte met mijn werk. Maar ik bleef dan netjes stabiel. Ik kan nu namelijk veel beter mate houden. Tijdens de feestdagen aten we kaasfondue. Daar heb ik dubbel en dwars van genoten, maar in plaats van stokbrood dipte ik er nu een hele bloemkool in weg. Ik maak gewoon verstandige afwegingen. 

PowerSlimmen en mijn gezinsleven

In de avonden eet ik vaak wel anders dan de rest, maar probeer ik wel in dezelfde categorie te blijven. Je moet het jezelf niet te moeilijk maken! Aan het begin hield ik mij aan het weekmenu, maar later werd ik steeds creatiever. Als de rest van het gezin pizza eet, eet ik een zelfgemaakte PowerSlim pizza (van een wrap en met veel verse groentes en gedroogde ham). Eten zij rijst, dan maak ik ook iets met rijst. Alleen als zij een echte Hollandse pot eten maak ik zelf wat, maar dat vind ik geen straf. Ik ben blijer met een wrap, PowerSlim pasta of -rijst dan met gekookte aardappelen. 

Doordat ik zelf lekker kan eten vind ik het ook niet moeilijk om verleidingen van de rest van het gezin te weerstaan. Als ‘tienuurtje’ neem ik altijd een PowerSlim reep. Mijn kids eten dan fruit en zijn dan juist jaloers op mij, haha! Ik vind eerder de verleidingen bij een borrel of etentje lastig. Maar ik weet nu ook hoe ik tijdens een etentje een verantwoorde keuze kan maken, en zal nu eerder voor een stukje vis of een biefstuk met groentes kiezen dan voor een vette pasta. Al blijf ik wel van mening dat je soms ook wel echt mag genieten, het moet wel leuk blijven.

Pauline Wingelaar PowerSlim

Mijn eetdagboekje

  • 00 uur: Ik ontbijt graag met magere kwark met de muesli van PowerSlim, het liefste de pure chocolade kokos muesli.
  • 30 uur: Als tussendoortje bij de koffie neem ik een PowerSlim reep. De melkchocolade chunk is by far mijn favoriet! Die lijkt gewoon op een KitKat.
  • 30 uur: Ik lunch het liefste met een groentesoep of een salade met eventueel een zakje Parmezaan-rozemarijnsnack. Maar ook de crackers of toast belegd met gerookte zalm of kipfilet met rauwkost vind ik heerlijk.
  • 30 uur: Als tussendoortje tijdens borreltijd neem ik een zakje Parmezaan-rozemarijnsnack of een zakje Tortilla chips kaas. Soms stiekem met een glas witte wijn, maar tegenwoordig meestal met Spa groen en een schijfje citroen (in een wijnglas, want dat vind ik gewoon gezelliger drinken).
  • 30 uur: Tijdens het avondeten neem ik een wrap, rijst of pasta van PowerSlim met een recept van de website of uit het kookboek. Maar ik doe ook vaak met mijn gezin mee door alleen een stukje vlees (biefstukje of het witvlees van een gebraden kippetje) met een salade (met de PowerSlim dressing) of groentes en rauwkost.
  • 00 uur: Na het eten neem ik vaak niets meer, dat is een valkuil. Dan moet ik eigenlijk weer een bakje kwark nemen voor mijn eiwitten, met bijvoorbeeld een zakje muesli. Als we met anderen samen eten neem ik na het eten bij de koffie iets van PowerSlim met chocolade.

Mijn tip voor andere PowerSlimmers is dan ook: vogel uit wat jij lekker vindt! Er is zoveel keuze aan producten, dat is ideaal. Een vriendin van me vindt bijvoorbeeld de dranken heel lekker, terwijl ik die helemaal niet lekker vindt. Je moet dus na die eerste week even uitvogelen wat jij zelf lekker vindt en wat er bij je past.

Hoe nu verder?

Tijdens de feestdagen heb ik de teugels iets te veel laten vieren maar in januari heb ik het weer opgepakt. Met mijn coach had ik afgesproken dat ik na de verjaardag van mijn man Harmen (15 januari) weer even terug naar fase 1 ga. Gelukkig vind ik het helemaal niet lastig om mijn nieuwe eetpatroon door te zetten. Ik weet nu dat ik heus nog wel eens kan genieten om stabiel te blijven, als ik overdag en doordeweeks maar gewoon een beetje oplet.

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer