Winkelwagen
Terug

35 jaar uit Nijkerk

"We kijken weer trots in de spiegel*"

Moeder (Linda, 55 jaar) en dochter (Miranda, 34 jaar) volgden samen met PS. food & lifestyle programma en delen hun verhaal met ons.  

Miranda: “Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan. En zo ging het maar door. Van 85 kg (wat ik al te veel vond) naar 96 kg.

Nu stond ik daar weer, voor die confronterende spiegel. Ik werd 34 jaar en dacht bij mijzelf: ‘Waar ben ik toch mee bezig? Is dit dan wat ik wil?’. En zo ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik kwam uit bij Miriam, een PS. food & lifestyle coach in de buurt.

Na een kennismakingsgesprek en veel informatie ging ik naar huis. ‘Zal dit dan echt gaan werken?’ Ik vertelde het aan mijn moeder en die was reuze enthousiast. Dat leek haar ook wel wat. En zo zaten we daar een week later met z’n tweeën. Klaar voor een frisse start!”

Het viel me 100% mee

Linda: “We begonnen met het starterspakket van PS. food & lifestyle, met daarin de producten en recepten voor de eerste week. Alles stap voor stap uitgelegd, en zo begonnen we. Het kon eigenlijk niet misgaan.

Zes eetmomenten op een dag, met de koolhydraatarme producten van PS. food & lifestyle. Zoals crackers, pasta, muesli en heerlijke tussendoortjes. Aangevuld met veel groenten en verse producten.

Het viel me 100% mee, de verwachtte honger bleef uit. En al snel bleek met een testje dat mijn dochter en ik in ketose (vetverbranding) zaten. Super zo, lekker en gevarieerd eten en toch afvallen!”

Ik voelde me gelijk een stuk beter

Miranda: “De eerste 14 dagen vond ik best pittig. Ik moest echt even afkicken van de suikers. Maar het maakte me sterker en gaf me het gevoel: ‘Ik kan dit en dit wil ik! Ik wil weer gezond leven en lekker in mijn vel zitten’. Ik kreeg de smaak te pakken. Gezond en lekker eten, plus sporten. Ja, dan voel je je gelijk een stuk beter!

Linda: “Iedere week keek ik weer uit naar de afspraak met onze coach. Miriam gaf ons allerlei tips en weetjes en hielp ons zo steeds weer verder in het traject. Ze nam de tijd om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Maar stelde ook gerust, relativeerde of moedigde juist aan om door te gaan. Hierdoor voelde het heel vertrouwd.”

“Ons leefgewicht: 80 kg (Miranda) en 67 kg (Linda)”

 

Ook lekker zonder suiker  

Linda: “Niet goed voorbereiden is een valkuil! Wat ik heb geleerd is dat het helpt om van tevoren te bedenken wat ik ga eten gedurende de dag. Dat de verse spullen in huis zijn gehaald. Dat er snackgroenten voor handen zijn, en dat ik gezonde alternatieven mee neem naar mijn werk. 

Het verbaast me hoe lekker alles smaakt, nu ik minder suikers eet. Mijn smaak is beter geworden en ik geniet ook van ‘niet zoete’ dingen. Daar ben ik echt blij om.
Voorheen at ik mijn zelfgemaakte havermoutpapje altijd met een flinke schep suiker. De eerste keer dat ik het zonder suiker at, vond ik het echt niet lekker. Maar na een week was dat gevoel van ‘er moet suiker op!’ verdwenen. En nu is dit het ‘nieuwe normaal’. 

Het stond er echt…

Miranda: “En ja hoor daar was hij dan, het stond er echt… 80 kg op de weegschaal. Mijn doel is bereikt! Ik ben gewoon 16 kilo kwijt, wauw. Wat ben ik trots. Al is er nog steeds ongeloof, is het mij echt gelukt?

Ik voel mij inmiddels ook fitter en zit weer lekker in mijn vel. Ik kijk weer trots naar mijzelf in de spiegel!

Ook Linda heeft haar leefgewicht bereikt, en is maar liefst 14 kg kwijt geraakt in drie maanden tijd. “Ik voel me weer als een vis in het water in mijn eigen lijf!”.

Op gewicht blijven

Linda: “Nu we beiden ons doel hebben bereikt, is de volgende stap om dit gewicht vast te houden. Met alles wat ik heb geleerd, vertrouw ik dat het me gaat lukken.

Wat ik echt heb veranderd in mijn eetpatroon is dat ik veel meer groenten eet en voldoende eiwitten. Bij iedere maaltijd eet ik eiwitten en bij twee maaltijden ook groenten. Verder eet ik veel minder koolhydraatrijke producten. Maar ik gun mezelf af en toe ook iets lekkers. Een keer een koekje, een lekker toetje als ik uit eten ga of een taartje als er wat te vieren is.

Ik ben me ervan bewust dat het draait om balans, en dat ik keuzes moet blijven maken. Suikerrijke voeding blijft een grote verleiding. Deze verleiding weerstaan vraagt om na te denken bij wat ik eet. En niet gedachteloos dingen weg eten.

Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken! Met alles wat ik geleerd heb, het mooie kookboek van PS. food & lifestyle, de mails en onze coach op wie ik terug kan vallen. Zeker als ik besef hoeveel beter ik mijzelf nu voel! Het lukt me nu al een aantal maanden om mijn gewicht stabiel te houden. Dat wil ik graag volhouden!”

Mijn tip voor jou

Linda: “Als tip aan anderen wil ik mee geven: vertel je omgeving dat je bezig bent om anders te gaan eten, om gezonder te worden. En er verder niet te veel aandacht aan geven. Als er dan argumenten komen waarom je dit niet zou hoeven doen, of hoe het anders of beter kan. Houd dan vast aan je eigen plan voor jezelf.

Zorg dat je voorbereid bent en producten van PS. food & lifestyle bij je hebt. Zodat je verleidingen kunt weerstaan. Wanneer je eenmaal de positieve effecten ervaart, gaat dit steeds makkelijker!

Voor iedereen die start: Ik wens je heel veel succes en gezondheid. Het is het zo waard!

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer