Snel én gezond in vorm, gaat dat samen?

Je hebt besloten het roer om te gooien. Het is tijd om bewuster te gaan leven om zo weer lekker in vorm te komen. Wanneer je deze beslissing hebt genomen, ben je vaak super gemotiveerd en wil je snel resultaat zien. Wat echter nog belangrijker is, dat je jouw behaalde doelen kunt vasthouden. Vaak wordt gezegd dat langzaam naar je doel toewerken veel gezonder is. Dat kan wel zo zijn: maar jij zit niet te wachten op maandenlange worstelingen. Eigenlijk wil je op een gezonde manier gewoon zo snel mogelijk jouw doelen behalen. Gaan snel én gezond in vorm komen eigenlijk wel samen?

Als je snel jouw doel behaalt, ben je dan net zo snel weer terug bij af?

Dat snel jouw streefdoelen behalen ervoor zorgt dat je ook net zo snel weer terug bij af bent is een hardnekkige aanname, die ook door professionals in de voedingswereld maar al te vaak in stand wordt gehouden. Uit de praktijk blijkt wat anders en ook onderzoek wijst uit dat het tegendeel waar is. Snel en succesvol op jouw doelen afstevenen aan het begin van het programma helpt juist om op de lange termijn dit mooie resultaat vast te houden. Je houdt het als het ware in balans. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat je door de goede resultaten beter gemotiveerd blijft. Mits je voor een goed onderbouwd programma kiest waarbij je goed begeleid wordt, kan snel resultaat dus ook zeker duurzaam resultaat betekenen.

Hoe kan ik op een snelle én gezonde manier mijn doelen behalen?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je dan op een gezonde manier toch snel in vorm kunt komen. Hieronder geven we je een aantal tips.
Ervaringen van personen die snel hun doelen behaald hebben

Honger jezelf vooral niet uit

Bij veel diëten zie je dat er snel afvallen afgevallen wordt doordat we ons gaan uithongeren. Ons lichaam wordt dan niet van voldoende voedingsstoffen voorzien. In het begin vliegen de kilo’s er natuurlijk af (dat is logisch als je niets eet), maar op de lange termijn vliegen de kilo’ er nog veel harder weer aan. Want zeg nou zelf: dat is toch niet vol te houden. Belangrijker nog: erg ongezond en onverstandig! De kans is namelijk erg groot dat je de verleidingen niet kunt weerstaan als je honger hebt. Kies dus niet voor 3 shakes per dag, maar voor een uitgebalanceerd programma met minimaal 5 eetmomenten en minimaal 1000-1200 kcal. per dag.

Kies voor een laag gehalte aan koolhydraten

Koolhydraten zijn de eerste brandstof voor ons lichaam. Zolang er koolhydraten beschikbaar zijn, zal je lichaam minder snel geneigd zijn om jouw hardnekkige zones te verbranden. Veel mensen kiezen daarom voor een koolhydraatarm dieet. Wij vinden het als PowerSlim belangrijk dat er op een bewuste en uitgebalanceerde manier een gezond eetpatroon ontwikkeld wordt. We hebben daarom een uitgebalanceerd programma ontwikkeld waarbij de focus ligt op gezonde en lekkere maaltijden met een laag gehalte aan koolhydraten. Wanneer je minder dan 40 gram koolhydraten per dag eet, kom je in ketose, ook wel de volledige vetverbranding genoemd. Hierdoor ben je snel in vorm en heb je ook veel minder last van een hongergevoel.

Koolhydraten zitten onder andere in brood, pasta, aardappelen, snoep, koek, zuivel en fruit.

Laag in koolhydraten en hoog in eiwitten

Wat je ziet bij een eiwitrijk dieet is dat je een deel van de koolhydraten en vetten vervangt door eiwitten. Ook hier heeft PowerSlim een eigen, veelzijdige en unieke vorm voor ontwikkeld. Ervaren, deskundige dietisten hebben uitgebalanceerde maaltijden samengesteld, waarbij de koolhydraat en eiwitbalans heel nauwkeurig is onderzocht en afgestemd. Hierdoor zorgen de maaltijden niet alleen sneller een verzadigd gevoel, maar zorgt het ook voor een doeltreffend en snel effect.. Doordat eiwitten een minder effectieve brandstof zijn, kun je door meer eiwitten te eten tot wel 30% aan energie besparen, zonder hiervoor minder te hoeven eten.

Ook voorkom je het jojo effect doordat je spiermassa behouden blijft. Je lichaam kan namelijk geen voorraad aan eiwitten opslaan. Wanneer je te weinig eiwitten binnen krijgt tijdens het afvallen gaat je lichaam je spiermassa afbreken. Want je spieren bestaan voor een groot deel uit eiwitten. En hoe minder spiermassa je hebt, hoe lager je verbranding wordt. Ga je na een dieet met te weinig eiwitten weer ‘gewoon’ eten dan zitten de verloren kilo’s er zo weer aan.

Eiwitten zitten onder andere in vlees, vis, zuivel, kaas, noten en peulvruchten.

Gebruik voldoende vitaminen en mineralen

Wanneer je van bepaalde voedingsmiddelen minder gaat eten is het belangrijk om het tekort aan vitaminen en mineralen aan te vullen, bijvoorbeeld door middel van een multivitaminen en een mineralen supplement. Bij diëten die onvoldoende vitaminen en mineralen bevatten kun je o.a. last krijgen van haartuitval, een slappe huid of op lange termijn zelfs van neurologische schade.

Gebruik niet alleen shakes, maar ook vaste voeding

Vloeibare producten vullen veel minder goed dan vaste producten. Je hersenen krijgen veel minder verzadigingsprikkels, waardoor je sneller weer trek krijgt. Gebruik daarom niet alleen shakes, maar combineer dit met vaste producten met een laag gehalte aan koolhydraten, zoals koolhydraatarm brood, eiwitrijke repen, vlees, vis en groenten. Op deze manier houd je het dieet veel beter vol.

Ook bevatten vaste voedingsmiddelen zoals koolhydraatarm brood en koolhydraatarme toast veel vezels. Vezels heb je onder andere nodig voor een goede stoelgang, maar geven je ook meer verzadiging, waardoor de kans op snacken kleiner wordt.

Volg jouw programma onder persoonlijke begeleiding van een expert

Wanneer je hebt besloten dat het tijd is om met je lijf aan de slag te gaan, is het belangrijk om na te gaan of het programma wat je op het oog hebt wel geschikt voor je is. De persoonlijke coach van PowerSlim kijkt naar jouw situatie en gezondheid en past het dieet hierop aan. Ook blijkt uit onderzoek dat de kans op succes veel groter is wanneer je afvalt onder persoonlijke begeleiding van een coach. Niet alleen bij het behalen van je doelen, maar ook bij het behouden van het behaalde resultaat. Kortom: persoonlijke begeleiding van een PowerSlim coach is de sleutel tot jouw succes!

Hoe snel kan ik met het PowerSlim programma mijn doelen behalen?

Hoe snel jij jouw doelen behaalt hangt af van verschillende factoren, zoals je geslacht, leeftijd, je beweegpatroon en hoe strikt jij je aan het programma houdt. De eerste week ga je vaak als een speer, omdat je dan ook wat vocht verliest. Wanneer je een programma volgt dat voldoet aan de bovengenoemde richtlijnen kun je mooie doelen behalen die al heel snel zichtbaar zijn aan jouw lijf en de blije lach op jouw gezicht als je in de spiegel kijkt.

Conclusie

Snel én gezond jouw doelen behalen kan dus zeker samen gaan. Het is hierbij wel belangrijk om een uitgebalanceerd programma te volgen onder persoonlijke begeleiding. Op deze manier behaal jij jouw doelen sneller en is de kans groter dat jij jouw ideale eindplaatje ook voor de lange termijn behoudt. Dus langdurig en gezond in balans!

Ben je enthousiast en kun jij wel wat hulp gebruiken? Vind hier een voedingscoach bij jou in de buurt.

Ervaringen van PowerSlimmers
SuperSlimmer
Marcel, Willy en Vanity, 54 jaar uit Reuver "Samen steunden we elkaar en dat ging super!* "

Je kent het wel, leven in een ‘snelle’ wereld waarbij jezelf goed verzorgen belangrijk is maar je de binnenkant nogal verwaarloosd. Door onregelmatig en ongezond te eten.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Esther van Prooijen, 29 jaar uit Den Bosch "Dit wordt mijn zomer!*"

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd al te zwaar geweest. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd om af te vallen, maar op eigen houtje lukte het me nooit blijvend. De kilo’s kwamen altijd weer terug.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

div> div> div>