Winkelwagen
Terug

Boerenkoolsalade met cajunkip en avocado

Fase 1
Boerenkoolsalade met cajunkip en avocado
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de kipfilet, tomaat en avocado in stukjes. Breng de kipfilet op smaak met een theelepel cajunkruiden. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Meng ondertussen de boerenkool met de citroenrasp en het -citroensap. Voeg een snufje zout toe en hussel het goed door elkaar totdat de boerenkool een beetje zacht wordt. Doe de boerenkool in een diep bord en verdeel de kipfilet, avocado en de tomaat eroverheen. Bestrooi met de rest van de cajunkruiden.
Tip: Ook lekker met wat gesnipperde rode ui.
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet
  • 25 g boerenkool
  • 2 kleine tomaten
  • ½ avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 1 ½ tl cajunkruiden (zonder toevoegingen)
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
412 Kcal
Vet 26,8 g
Koolhydraten 8,2 g
Vezels 5,3 g
Eiwitten 31,4 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boerenkoolsalade met cajunkip en avocado
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.