Couscous met aubergine
Fase 3
Couscous met aubergine
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Dek deze vervolgens af met folie. Laat de feta uitlekken en meng deze met tijm, rozemarijn, marjolein en peper. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de peterselie, azijn, knoflook en de rest van de olie tot een dressing. Roerbak in een andere pan de roerbakgroenten 5 minuten. Meng ondertussen de aubergine met de dressing. Roer de couscous los met een vork. Schep er de groenten, peper en eventueel zout door. Garneer met de feta- en aubergineblokjes.
Ingrediënten
- 1 opscheplepel volkoren couscous
- 90-100 g feta in olie
- ½ aubergine, in blokjes van 1x1 cm
- ½ bakje platte peterselie, fijngesneden
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 100 g Italiaanse roerbakgroenten
- 2 el olijfolie
- Tijm
- Rozemarijn
- Marjolein
- Zout
- Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
606 Kcal | |
Vet | 46,5 g |
Koolhydraten | 24,4 g |
Eiwitten | 19,5 g |
Schrijf uw eigen review