Gerookte makreelsalade met rucola, tomaat en nieuwe aardappeltjes
Fase 3
Gerookte makreelsalade met rucola, tomaat en nieuwe aardappeltjes
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Stoom of kook de aardappel(tjes) gaar. Giet af en laat even afkoelen. Maak een dressing van de olijfolie, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn en de versgemalen peper. Snijd de aardappel(tjes) in schijfjes. Doe de rucola op een bord en verdeel de aardappel, makreel, ui en de tomaatjes eroverheen. Besprenkel met de dressing en knijp het partje citroen uit over de salade.
Tip: Ook lekker met de PS. food & lifestyle honing-mosterd dressing.
Ingrediënten
- 150-200 g gerookte makreel
- 1 opscheplepel (50 g) nieuwe aardappel(tjes) met schil
- Flinke hand rucola
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- ¼ rode ui in ringen
- Partje citroen
- 1 el olijfolie
- ½ el mayonaise
- 1 tl sterke mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- Versgemalen peper
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
565 Kcal | |
Vet | 41,9 g |
Koolhydraten | 14,3 g |
Eiwitten | 30,1 g |
Schrijf uw eigen review