Winkelwagen
Terug

Hertenbiefstuk met wortelpeterseliepuree en gegrilde groenten

Fase 1
Hertenbiefstuk met wortelpeterseliepuree en gegrilde groenten
schedule35 min. bereiden
peopleVoor 2 personen
Bereiding
Snijd de wortelpeterselie in stukjes, de kastanjechampignons in kwarten, de rode ui in ringen en ris de blaadjes verse tijm. Kook de wortelpeterselie circa 20 minuten in ruim water. Doe de laatste 10 minuten de spruiten erbij. Verhit één eetlepel roomboter in een pan en bak de biefstuk circa 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid) en breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens rusten in aluminiumfolie en bewaar de jus. Verhit ¼ eetlepel roomboter in een pan, fruit de ui 1 minuut en voeg daarna de champignons toe en bak 3-4 minuten mee. Giet de wortelpeterselie en spruitjes af en bewaar het kookvocht. Pureer de wortelpeterselie, samen met de overige roomboter, met de staafmixer tot een gladde puree. Breng verder op smaak met peper, zout en de verse tijm. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op een mooi bord. Maak een halve maan van de puree en leg hier de gebakken ui, champignons en spruitjes bovenop. Besprenkel het gerecht met een beetje jus. Let op! Dit is een hoofdgerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen.
Ingrediënten
  • 240 g hertenbiefstuk
  • 150 g wortelpeterselie
  • 75 g spruitjes
  • 75 g kastanjechampignons
  • ½ rode ui
  • 1 ½ el roomboter
  • 1 takje verse tijm
  • Versgemalen peper
  • Zout
Extra
  • Staafmixer
Voedingswaarde per persoon
Energie
264 Kcal
Vet 9,0 g
Koolhydraten 11,1 g
Vezels 5,7 g
Eiwitten 31,5 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hertenbiefstuk met wortelpeterseliepuree en gegrilde groenten
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.