Winkelwagen
Terug

Kipsaté met frisse groene salade

Fase 3
Kipsaté met frisse groene salade
schedule45 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes, de komkommer in plakjes en hak de pinda’s, knoflook en gember fijn. Meng de knoflook en gember met de ketjap en sambal en voeg de kipblokjes toe. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Rijg vervolgens de blokjes kip aan de stokjes. Verhit een grillpan, vet in met de olijfolie en gril de satéstokjes circa 10 minuten tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 1 à 2 minuten gaar. Maak een salade van de gemengde sla, komkommer en koriander. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en limoensap en breng op smaak met peper en zout. Schep de bloemkoolrijst op een bord, verdeel hier de satéstokjes overheen, garneer met de pinda’s en serveer met de frisse salade.
Tip: Lekker met zelfgemaakte satésaus.
Ingrediënten
  • 100 g bloemkoolrijst
  • 120-150 g kipfilet
  • 150 g komkommer
  • 30 g gemengde sla
  • 10 g ongezouten pinda’s
  • 1 teentje knoflook
  • ½ cm gember
  • 1 tl limoensap
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1 el olijfolie
  • ½ el extra vierge olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 5 g koriander
Voedingswaarde per persoon
Energie
473 Kcal
Vet 25,9 g
Koolhydraten 13,5 g
Vezels 5,1 g
Eiwitten 43,9 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kipsaté met frisse groene salade
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.