Winkelwagen
Terug

Marokkaanse kip met sperziebonen

Fase 2B
Marokkaanse kip met sperziebonen
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Doe de ui, knoflook, sinaasappelrasp, sojasaus en de rode peper in een schaal. Voeg vervolgens de olie, ras el hanout en zout toe. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal, samen met de sojasaus. Roer vervolgens alles goed door elkaar. Wrijf de kipfilet goed in met de marinade. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit 1 el olie in een braadpan en braad de kip eerst goudbruin. Zet vervolgens de kip 10-15 minuten in de oven. Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten beetgaar. Serveer de kip met de sperzieboontjes.
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 snufje zout
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 1 el Kikkomansojasaus
  • 200 g sperzieboontjes
Voedingswaarde per persoon
Energie
520 Kcal
Vet 24,3 g
Koolhydraten 31,7 g
Eiwitten 36,5 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Marokkaanse kip met sperziebonen
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.