Mediterrane kipsalade
Fase 2A
Mediterrane kipsalade
schedule52 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Meng de stukjes kipfilet met de olijfolie en bestrooi naar smaak met de Mediterrane kipkruiden. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Maak ondertussen een dressing door de mayonaise te mengen met het citroensap, een heel klein scheutje water en wat oregano.
Laat een antiaanbakpan goed heet worden en bak de stukjes kipfilet in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de rucola, komkommer, cherrytomaatjes, paprika, rode ui en de stukjes kipfilet op een bord. Besprenkel de dressing over de salade.
Tip: Bewaar de kipkruiden die je over hebt in een potje voor de volgende keer.
Ingrediënten
- 120-150 g kipfilet, in stukjes
- 25 g rucola
- 100 g komkommer, in stukjes
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- Halve paprika (oranje) in stukjes
- ¼ rode ui, in ringen
- 1 el mayonaise
- ½ el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Oregano
- Scheutje water
Mediterrane kipkruiden
- 1 tl zout
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- ¼ tl koriander
- ¾ tl knoflookpoeder
- ½ tl zwarte peper
- ¾ tl tijm
- ¼ tl chilipoeder
- ½ tl basilicum
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
330 Kcal | |
Vet | 16,0 g |
Koolhydraten | 12,1 g |
Eiwitten | 31,7 g |
Schrijf uw eigen review