Snijd de lente-ui in ringetjes, pers de knoflook en snipper de ui. Bak de plakjes rauwe ham krokant in een droge koekenpan en zet apart. Verhit de roomboter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook totdat deze glazig zijn. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de mosterd, kerrie en kookroom toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de soep over de kommen en verkruimel er wat kaaskoekjes overheen. Garneer met de uitgebakken ham en lente-ui.
Let op! Dit is een voorgerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen. Wil je hier een volwaardige lunch of diner van maken? Voeg dan 100-300 g groenten en een eiwitbron toe.
Tip: Vind je de soep te dun? Er zijn een aantal koolhydraatarme opties om de soep iets dikker te maken. Je kunt hiervoor johannesbroodpitmeel, amandelmeel, xanthaangom of konjacpoeder gebruiken.