Winkelwagen
Terug

Pasta arrabiata met tonijn

Fase 3
Pasta arrabiata met tonijn
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met ½ el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Hussel om en zet voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bereid ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de rode peper fijn. Verwarm de overige olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de oregano, Italiaanse kruiden, peper en zout. Giet de pasta af en roer door de tomatensaus. Schep op een bord en verdeel hier de tonijn en cherrytomaatjes overheen. Garneer met de Parmezaanse kaas en basilicum.
Tip: Houd je van pittig? Dan kun je een hele rode peper gebruiken.
Ingrediënten
  • 50 g PS. penne
  • 150 g tonijn uit blik
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • ½ witte ui
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • Takje basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
579 Kcal
Vet 18,4 g
Koolhydraten 31,4 g
Vezels 21,2 g
Eiwitten 61,2 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pasta arrabiata met tonijn
Uw waardering