Winkelwagen
Terug

Pittige tofu met broccoli

Fase 3
Pittige tofu met broccoli
schedule55 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Maak in een kommetje een marinade van 1 eetlepel sesamolie, sojasaus, citroensap, knoflook, rode peper en peper en zout. Meng de tofu met de marinade en laat minimaal een half uur staan. Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes circa 2-3 minuten in kokend water. Laat de blokjes tofu uitlekken in een zeef en bewaar de overgebleven marinade. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de tofu in circa 2 minuten rondom bruin en een beetje knapperig. Voeg de broccoli, bloemkool en de rest van de marinade toe en roerbak nog circa 10 minuten. Meng met de quinoa en breng op smaak met peper, zout en verse koriander.
Tip: Zonder quinoa ook geschikt voor fase 1.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3B
Ingrediënten
  • 1 opscheplepel quinoa
  • 120-150 g tofu, in blokjes
  • 100 g broccoliroosjes
  • 50 g bloemkoolroosjes
  • 0.5 teentje knoflook, geperst
  • 2 el sesamolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 tl citroensap
  • ¼ rode peper, heel fijn gesneden
  • Verse koriander
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
370 Kcal
Vet 29,6 g
Koolhydraten 5,1 g
Eiwitten 19,0 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pittige tofu met broccoli
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.