Winkelwagen
Terug

Romige pastinaaksoep met appel

Fase 2A
Romige pastinaaksoep met appel
schedule60 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui circa 3-4 minuten. Voeg de gember, knoflook, komijn, koriander en kurkuma toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg als laatst de pastinaak en de appel toe en schep een paar keer om. Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 45 minuten zachtjes koken tot de pastinaak zacht is. Laat even afkoelen en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte. Roer de crème fraîche erdoor en garneer met de krulpeterselie.
Tip: Let op: dit is een bijgerecht. Lekker met gerookte zalm, blokjes ham of croutons van de PS. food & lifestyle barbecue snack.
Ingrediënten
  • 350 ml kruidenbouillon
  • 1 el crème fraîche light
  • 175 g pastinaak, geschild en in stukjes
  • ½ appel in stukjes
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ ui, gesnipperd
  • ½ el roomboter
  • ½ tl gemalen komijn
  • Snufje gemalen koriander
  • Snufje kurkuma
  • Verse krulpeterselie
Voedingswaarde per persoon
Energie
232 Kcal
Vet 7,7 g
Koolhydraten 30,4 g
Eiwitten 4,4 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Romige pastinaaksoep met appel
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.