Salade de magret de canard à l’orange
Fase 3
Salade de magret de canard à l’orange
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd het vet van de eendenborstfilet 2 x diagonaal in zodat een ruitpatroon ontstaat. Verwarm een el olie in een koekenpan en bak de eendenborstfilet op de vetkant, ongeveer 4-5 minuten. Draai om en bak nogmaals circa 4-5 minuten. Laat vervolgens rusten en snijd daarna in dunne plakjes.
Doe de olijfolie, sinaasappelsap en citroensap in de shaker, schud deze tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Meng de sla met de dressing en verdeel de tomaat, olijven, sinaasappelpartjes en de eend over de salade.
Ingrediënten
- 125-150 g eendenborstfilet
- 50 g batavia sla
- 50 g waterkers
- 1 trostomaat, in partjes
- 10 olijven, gehalveerd
- ½ sinaasappel, in partjes
- 2 el olijfolie
- 2 el sinaasappelsap
- 1 el citroensap
- Zout
- Peper
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
370 Kcal | |
Vet | 25,8 g |
Koolhydraten | 10,5 g |
Eiwitten | 24,0 g |
Schrijf uw eigen review