Winkelwagen
Terug

Salade Niçoise met verse tonijn en asperges

Fase 3
Salade Niçoise met verse tonijn en asperges
schedule20 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Snijd de cherrytomaatjes in kwarten, de rode ui in halve ringen en snijd de harde onderkant van de asperges af. Kook het ei tussen hard en zacht in, laat afkoelen en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de asperges en aardappelpartjes gaar. Verhit ondertussen ook een grillpan, gril de tonijn aan beide kanten 1 à 2 minuten en snijd in reepjes. Leg de sla op een bord en verdeel de aardappel, tonijn, ei, asperges en cherrytomaatjes eroverheen. Garneer met de rode ui, olijven en het sesamzaad. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
  • 80 g aardappelpartjes
  • 100 g verse tonijn
  • 1 ei
  • 75 g groene asperges
  • 75 g cherrytomaatjes
  • 30 g sla
  • ¼ rode ui
  • 20 g groene olijven
  • ½ tl sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
545 Kcal
Vet 34,6 g
Koolhydraten 20,8 g
Vezels 5,8 g
Eiwitten 34,9 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Salade Niçoise met verse tonijn en asperges
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.