Spitskoolsalade met gerookte makreel
Fase 1
Spitskoolsalade met gerookte makreel
schedule15 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Maak een dressing door de magere kwark, mosterd, citroensap, olijfolie, zout en peper goed met elkaar te mengen. Voeg de spitskool,
lente-ui en de knoflook toe en roer alles even goed door elkaar. De salade wordt het lekkerst als je deze circa 1 uur afgedekt in de koelkast laat staan. Serveer met de gerookte makreel en breng eventueel nog wat extra op smaak met wat zout en peper.
Ingrediënten
- 150-200 g gerookte (peper) makreel
- 100 g spitskool
- 1 stengel lente-ui in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl sterke mosterd
- 1 tl citroensap
- 1 el magere kwark
- ½ el olijfolie
- Peper
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
566 Kcal | |
Vet | 42,7 g |
Koolhydraten | 7,1 g |
Eiwitten | 36,7 g |
Schrijf uw eigen review