Winkelwagen
Terug
Diëtist PS. food & lifestyle
18 januari 2016

6 tips voor minder vet

Had jij goede voornemens, maar gaan ze weer verloren in excuses? Deze 6 tips voor minder vet helpen je op weg!

Schuif je het voornemen om af te slanken voor je uit? Deze tips voor minder vet helpen je op weg!

Het nieuwe jaar is alweer enkele weken bezig. En als diëtiste word ik geregeld aangesproken over ‘hét goede voornemen’ van het jaar. Want zoals élk jaar staat afslanken met stip op één!

Wat blijkt, nu het jaar alweer flink lopende is….er is nog niet eens gestart aan de goede voornemens! Alle excuses van vorig jaar passeren (alweer) de revue: “Er lag nog te veel lekkers in de kast”, “Ik had nog een nieuwjaarsreceptie”, “Er was nog iemand jarig”,…. Alle goede voornemens ten spijt, we stellen het weer uit… Er bestaat geen goed moment om te starten, je moet er gewoon eens aan beginnen. Een beetje zoals dat rottige klusje in huis… het moet gewoon een keer.

Tijdens de coaching merk ik dat de motivatie groeit als er een klein succesje geboekt wordt. Dus… zet enkele piepkleine, simpele stapjes en laat de motivatie groeien! Hier zijn 6 kleine tips om alvast 1 week mee te starten, daarna is er geen excuus meer! 1 week om te bedenken wat jij écht wil. 1 week om je voor te bereiden op je afslanktraject.

6 Tips voor minder vet:

  1. Drink 1 glas water (200 ml) 15 minuten vóór élke maaltijd, dus ook vóór je tussendoortje.
  2. Eet élke dag minstens 300 g groenten (verdeel het eventueel over lunch en diner).
  3. Maak deze week 3 keer een kleine wandeling of fietstocht (25 minuutjes). Dat kan ook tijdens je middagpauze!
  4. Schrijf voor jezelf op hoeveel kilo je kwijt wilt en vooral wat de voordelen daarvan zijn. Noteer ook de nadelen van er geen werk van maken.
  5. Drink elke dag 1 glas puur tomatensap (zelf blenden of bij natuur-of bio-winkel shoppen, let op verborgen suikers en zout!)
  6. Neem een vitamine D supplement.

Deze tips zijn gemakkelijk te realiseren, het vraagt geen úren van je tijd en het vergt geen financiële inspanning. Die laatste 2 tips hebben je vast verbaasd, een glas tomatensap en vitamine D, hoe kan dat jou nu helpen?!

Eén glas tomatensap per dag drinken, extra vitamine D innemen en 3 keer per week 25 tot 40 minuten bewegen. Dat blijkt een magische cocktail te zijn om vet te verliezen! In combinatie met je andere kleine stapjes ben je al snel écht goed op weg!

Als jij dacht dat je dus om je vetpercentage te laten afnemen minstens 5 dagen per week ruim een uur moest gaan zweten…. Je hebt het mis! Jouw aperitiefje kun je dus het beste vervangen door een tomatensapje! Pimp je tomatensap met wat peper voor extra smaak! (maar laat het zout staan, want zout leidt tot vochtretentie).

Uit een (kleinschalige) studie blijkt namelijk dat het consumeren van 1 glas tomatensap (puur natuur en ongezoet) leidt tot een afname van het gewicht en een afname van de taille-omtrek. Daarnaast werd vastgesteld dat een trainingsprogramma van 25 tot 40 minuten en dat 3 tot 4 keer per week voldoende was om de vetmassa van de testpersonen duidelijk te verminderen.

Gooi je excuses dus meteen de prullenbak in: ‘ik heb geen tijd om élke dag te sporten, dus begin er gewoon niet aan’. Voor 30 minuutjes , slechts 3 keer per week heb je echt wel de tijd! Je hebt er dus alle baat bij om je sportschoenen aan te trekken of 25 minuten door de woonkamer te dansen met je kids. Haal het (oude) springtouw weer eens boven en houd een wedstrijd in de garage: ‘wie kan het langst ononderbroken springen?!’ Gegarandeerd fun! En wedden dat je het warm krijgt??

We zijn het donkerste stuk van de winter al gepasseerd, de dagen worden alweer langer. Ons niveau aan vitamine D is nu erg laag. Daarom is een vitamine D supplement een aanrader. Want, zo blijkt uit onderzoek, vitamine D versterkt het effect van sporten. Ook het cholesterolniveau verbetert door beweging, het ‘goede’ (HDL) cholesterol stijgt en het ‘slechte’ (LDL) cholesterol daalt. Dat was reeds langer bekend. Nu blijk dat vitamine D de verbetering door beweging nóg groter maakt!

Kortom, had jij goede voornemens, maar gaan ze weer verloren in excuses, zoals: ik heb geen tijd om te sporten, geen tijd om gezond te koken, ik kan niet alles tegelijk veranderen…. dan heb je nu 6 gemakkelijke stapjes voor minder vet die je meteen kunt waarmaken!

Let op: Tomatensap is niet geschikt als je aan het PowerSlimmen bent.

Bron:

Lees ervaringsverhalen
Patricia Klaasen, 54 jaar uit Raamsdonksveer "Na de zomervakantie zat ik niet lekker in mijn vel*"

Ik zette mezelf weer op nummer 1 en ben nu zo blij met wie ik in de spiegel zie!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mirjam Padmos, 40 jaar uit Zwijndrecht "Na zoveel pogingen, is het me nu wél gelukt!*"

Wat ik ook probeerde, zelfs na zoveel goed bedoelde adviezen van verschillende diëtisten, lukte het afvallen niet. Ik besloot het PS. food & lifestyle programma te gaan volgen en in 4 á 5 maanden heb ik mijn doel behaald!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
Terug naar overzicht