Winkelwagen
Terug
1 maart 2021

PowerSlimmers helpen elkaar: ‘Een gezonde levensstijl in de lockdown’

Dit keer een nieuwe vraag aan onze PowerSlimmers: ‘Hoe houd je een gezonde levensstijl vol tijdens de lockdown?’. We hebben weer een aantal leuke tips binnen gekregen, die delen we graag met jullie!

Dit keer een nieuwe vraag aan onze PowerSlimmers: ‘Hoe houd je een gezonde levensstijl vol tijdens de lockdown?’. We hebben weer een aantal leuke tips binnen gekregen, die delen we graag met jullie! De leukste wint zelfs een PowerSlim pakketje en dat is dit keer Cora geworden.

Tips van PowerSlimmers

  • Cora: “Ik ben/was niet zo sportief, maar ga nu elke dag een wandeling maken. Tijdens mijn wandeling maak ik op één vaste plek telkens een foto. Ik ben daar op 2 januari mee begonnen. Super leuk om zo de veranderingen in de natuur vast te leggen. Het stimuleert mij enorm om te gaan wandelen!”

  • Marja: “Installeer de app Ommetje van de Hersenstichting. Dat nodigt uit om dagelijks te lopen. Eventueel met je team of familie/vriendin. Je krijgt er energie van en zin om goed voor jezelf te zorgen.”

    Leuk idee om zo samen met elkaar de uitdaging aan te gaan. Dat motiveert om door te zetten ;-)

  • Geertje:

    • Ik heb een notitieboekje waarin ik al mijn afspraken met mijn coach voorbereid. Daarin zet ik vragen die opkomen maar maak ik ook een voorbereiding met welke producten ik graag wil meenemen. Hier voorin zit een overzicht met mijn eerste weging en taille omtrek en daar houd ik per week/2 weken bij hoeveel ik weeg en hoeveel er in totaal af is. Heerlijk om dat laatste getal te zien groeien!

    • Verder heb ik Down dog (yoga) en hun HIIT app (workout) gedownload. Beide zijn heel fijn voor thuis sporten!

    • Verleidingen switch ik naar een lekkere thee, suikervrije kauwgom of smintje. Met name kauwgom werkt voor mij goed omdat ik zit te kauwen en gek genoeg helpt dat al enorm.

    • Mijn laatste tip in gezond koken, ik maak een week planning van de maaltijden voordat ik (voor de hele week) boodschappen ga doen. Hierdoor koop je niet meer dan nodig en houd je je goed aan je eet schema door je planning.

  • Geja: “Mijn tip is: maak van iedere dag een feestje! Ik maak ook foto’s van mijn maaltijden en geniet van alles! Dit is bijvoorbeeld mijn poké bowl met tonijn:

    Tonijnsalade

    Wat een feestje Geja, dat ziet er heerlijk uit!

  • PowerSlim coach Mirjam: “Er zijn geen feestjes en op visite gaan met meerdere personen mag ook niet. Dat daagt mij uit om thuis lekkere maar gezonde maaltijden te maken!”

  • Cora: “Ik heb mijn oude hobby weer opgepakt: breien en haken. Daardoor ben ik bezig en denk ik veel minder aan eten. Het weerhoudt mij ervan om te gaan snaaien.”

  • PowerSlim coach Iris: “Ik motiveer mijn cliënten tot lekker koken, het zo goed mogelijk te doen en buiten te bewegen. In februari stelden we onszelf de challenge om 100km te lopen!”

    Wat een leuk idee, de challenge om 100 km in een maand te lopen! Dat is iets meer dan 3km per dag, dat moet te doen zijn toch? Wie doet er nog meer mee?

  • Jose: “Leg de lat niet te hoog. Elke dag is er één, en samen maken die stappen een mooie route. Geniet van de kleine dingen. Zoals na een fijne (sneeuw)wandeling een warme kop chocolademelk. En wees vooral lief voor jezelf!”

  • Mieke: “Ik spreek mijn PowerSlim coach via beeldbellen en ga één keer in de paar weken mijn producten ophalen. En verder is er zoveel regelmaat dat het makkelijk vol te houden is, in plaats van feestjes en lunchen op het werk.”

  • Dina: “Neem de tijd om iets lekkers te koken in plaats van een snelle maaltijd, geniet van een boek lezen met je favoriete tussendoortje of pak je hobby weer op waar je eerst geen tijd voor had.”

  • Lieke: “Ga 's morgens naar je werk en 's avonds naar huis, ook als je thuiswerkt. Oftewel, maak voordat je start met thuiswerken, te voet een blokje om of stap op je fiets om een rondje te fietsen. Doe dit 's avonds ook. Op deze manier houd je ritme, beweeg je, maar schakel je af van thuis naar werk en andersom. Ik zeg: een win-win situatie!

    Goed idee Lieke! Win-win inderdaad, je beweegt meer maar kunt zo ook werk en privé scheiden. Ruim je laptop op of trek de deur achter je kantoortje dicht. Het is belangrijk om ook tijd vrij te maken voor ontspanning in plaats van dat je ’s avonds (in je hoofd) nog met werk bezig bent.

Tip van PowerSlim diëtist Ayla

Wat een goede ideeën hebben jullie! De belangrijkste tip die ik graag wil meegeven is: beweging. Door al dat thuiswerken en de avondklok ben je geneigd om veel meer binnen te zitten. Maar pas op dat je niet de hele dag op je stoel blijft zitten. Ga iedere dag minimaal een half uurtje wandelen, in de lunchpauze, na het werk of ’s avonds na het eten. Maar kijk ook eens online of je een leuke en makkelijke workout kunt vinden op YouTube of download bijvoorbeeld de ‘7 minute workout’ app, haal een springtouw tevoorschijn of loop de trap 10x extra op en af.

Daarnaast kun je de extra tijd die je in de avonden of weekenden hebt ook besteden aan het voorbereiden van je maaltijden. Trek dat gezonde kookboek weer eens uit de kast of kijk eens tussen onze 500 koolhydraatarme recepten op onze site. Schrijf op welke je allemaal lekker vindt. Zo heb je een handig lijstje met gezonde en lekkere recepten, en wordt het maken van een weekplanning ineens een stuk makkelijker!

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht