Winkelwagen
Terug
27 juni 2021

Wij helpen elkaar: uit eten

Een terrasje nemen of bij een restaurant gaan eten behoort weer tot de opties! Maar dat roept bij veel PowerSlimmers ook altijd de vraag op: “Help, hoe ga ik hiermee om? Wat kan ik eten en drinken?”.

Yes, de horeca is weer open! Er is weer steeds meer mogelijk en een terrasje nemen of bij een restaurant gaan eten behoort weer tot de opties. Maar dat roept bij veel van jullie ook altijd de vraag op: “Help, hoe ga ik hiermee om? Wat kan ik eten en drinken?”. Vandaar dat we jullie om tips vroegen, want Wat is jouw gouden tip voor als je uit eten gaat?

We stelden de vraag op Facebook en Instagram, en daar kwamen een heleboel leuke reacties op. De beste tips delen we met jullie, en Jamie wint zelfs een PS. food & lifestyle pakketje! 

  • Jamie: ‘Kies voor een tapasbar. Daar heb je veel keuze in kleine hapjes, zoals garnalen, zalm, biefstuk, kaasjes etc. En heb je toch het idee dat je "normaal" mee eet!’

    Zeker weten, er is zoveel keus. En wanneer je allemaal kleine gerechtjes kiest is het gemakkelijk om te kiezen wat je liever wel en liever niet neemt.

  • Melle: ‘Gisteren heerlijk zalm en asperges gegeten en vervolgens aan de kok gevraagd of de krieltjes vervangen konden worden door een handje sla. Met als reactie van de kok: wow, wat goed van je meid! Mijn dag kon niet beter (en volgens mij had hij er speciaal wat extra sla bij gedaan voor mij).’

  • Karin: ‘Laat sausjes of de dressing apart serveren, of leg gewoon uit dat je geen extra suikers (koolhydraten) wilt eten. Verrassend waar de koks mee aankomen... zeg het gewoon!’

    Precies Karin, tegenwoordig weten steeds meer mensen hoe een koolhydraatarm eetpatroon er uit ziet. Zeker weten dat een kok je daar graag bij helpt!

  • PS. food & lifestyle coach Marloes: ‘Zorg dat je, voor je gaat eten, een heerlijke PS. food & lifestyle snack hebt gehad zodat je het stokbrood met (kruiden)boter en de frietjes makkelijk kan weerstaan.’

  • Marielle: ‘Tip: GENIET en let “gewoon” op. Maar geniet, en daarna weer pas op de plaats en een balans(week). Maar dan heb je wel genoten!’

    Zeker weten, af en toe genieten en bestellen waar je zin hebt moet kunnen. Doe dit wel pas vanaf fase 3, het is zonde als je hierdoor uit ketose raakt. Door de volgende dag extra op te letten houd je de balans.

  • PS. food & lifestyle coach Mieke: ‘Laat frites en stokbrood niet brengen maar vraag in plaats daarvan een portie extra groenten. Win-win situatie. Jij komt niet in de verleiding en de frites en stokbrood verdwijnen niet onaangeroerd in de prullenbak!’

  • PS. food & lifestyle coach Wendy: ‘Ik houd in mijn achterhoofd dat niemand last heeft van wat ik eet of niet eet, zo voel ik geen sociale druk om mee te gaan in minder gezonde keuzes. Ik kies op voorhand vaak al wat ik ga kiezen, dan kan dat namelijk zonder honger en lekkere geuren. En natuurlijk bestel ik standaard meteen een grote fles water dan heb ik die alvast binnen!’

    Helemaal waar Wendy! Je maakt de keuze voor jezelf en niet voor een ander, goed om jezelf daar af en toe aan te herinneren.

  • Irma: ‘Vraag of ze de sausjes apart kunnen serveren.’

  • Rianne: ‘Er staat altijd wel een salade of carpaccio op het menu. Als je 2 voorgerechten neemt heb je de verleiding van de friet ook niet en zit je toch vol.’

    Wat een goed idee Rianne!

  • PS. food & lifestyle coach Willy: ‘Een klant van me nam een zakje PS. food & lifestyle pannenkoek mee naar een pannenkoekenrestaurant. De kok heeft voor haar speciaal met die mix een hartige pannekoek met kip/ui/tomaat/groene paprika gebakken.’

  • Rigje: ‘Mijn top 3:

    • Kies magere producten, een beetje saus en veel groenten
    • Kies iets wat je echt lekker vindt, neem een kleine portie, geniet en pak de draad morgen weer op. Dan kun je er weer tegenaan!
    • Neem een "cheatday”. Even lekker los kan wonderen verrichten. Daarna weer even het programma volgen indien nodig. Moet kunnen, toch?!’

      Af en toe iets nemen wat je écht lekker vindt kan inderdaad voor sommigen ervoor zorgen dat ze hun gezonde eetpatroon makkelijker kunnen volhouden. Pak daarna de draad weer gewoon op. Let wel op, dat dit in fase 1 niet zo handig is. Je raakt dan namelijk uit ketose en het kan weer drie dagen kosten om in ketose te komen. 
  • Lieke: 'Bekijk vooraf de menukaart (eventueel samen met je coach) en maak alvast een keuze. Bij een verrassingsmenu kun je vooraf even contact opnemen met het restaurant en eventueel de fasekaart delen met de kok. Zo kan er rekening gehouden worden met wat je wel/niet wilt. (Ook wat betreft een toetje is dit heel goed te doen!) Worden er standaard frietjes en groenten geserveerd per tafel, vraag dan vooraf om meerdere soorten groenten/salades. Zo heb je ook wat te kiezen, zonder dat je je vergrijpt aan de friet.'

  • PS. food & lifestyle coach Elvira: ‘Ik heb wel eens gehoord dat een klant ‘de PS. food & lifestyle bijbel’ (de fase 1a kaart) meenam en deze aan de chef-kok liet geven met de uitdaging iets lekkers en creatiefs te maken met de dingen die mogen. Een beetje kok vindt dit een geweldige kans. Ze heeft nog nooit zo lekker én PS. food & lifestyle proof gegeten!’

    Heel leuk Elvira, zo ontdek je nog eens iets nieuws!

  • Jessi: ‘Ik ga eten met mijn beste vriendin die mij via PS. food & lifestyle heeft leren kennen. Samen zijn we al meer dan 20 kg afgevallen. We bespreken samen de menukaart en zien wat we kunnen eten. Een lekker stukje vlees met gezonde groenten en geen frietjes bijvoorbeeld!’

  • Wendy: ‘Je kunt altijd vragen wat er mogelijk is. Vaak zijn ze heel behulpzaam om een oplossing te vinden, zoals geen sausjes of een ingrediënt uit het gerecht te halen.’

  • Louise: ‘Een voorgerecht nemen, dan kan het dessert er niet meer bij!’

    Goede tip Louise, het is vaak gemakkelijker om een koolhydraatarm voorgerecht te kiezen in plaats van een koolhydraatarm toetje.

  • Machteld: ‘Mijn kinderen hadden vorige week echt zin in McDonald's. Dus heb ik zelf thuis allerlei groenten klaargemaakt en het rundsvlees uit een hamburger broodje gehaald en dat erbij gegeten. Het broodje zelf heeft mijn zoon mee opgegeten. Kinderen blij en mama niet gezondigd haha!’

  • Marjolein: ‘Bekijk van tevoren de menukaart op de website, zodat je weet wat je gaat bestellen (en wat past in je programma). En dan net doen alsof je nog heel lang moeten nadenken als je in het restaurant zit haha!’

  • Marja: ‘Neem je eigen PS. food & lifestyle broodje mee als lunch en laat het beleggen met carpaccio of zalm.’

  • Miranda: ‘Bestel 2 voorgerechten en een kaasplankje toe.’

Tips van PS. food & lifestyle diëtist Ayla

We hebben eigenlijk bijna niks meer toe te voegen, zoveel leuke tips! Er zijn gelukkig genoeg koolhydraatarme opties, bespreek eventueel samen met je coach vooraf wat je het beste kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan carpaccio, gamba’s in knoflookolie, steak tartaar of vitello tonnato vooraf. Als hoofdgerecht kun je het beste kiezen voor een lekker biefstukje of vis met gegrilde groenten, een maaltijdsalade met bijvoorbeeld gerookte zalm en gamba’s, carpaccio, biefstukpuntjes of kip. Een dessertje kun je beter laten staan, want daar zitten vaak erg veel koolhydraten in. Neem eventueel voor jezelf een PS. food & lifestyle chocolaatje mee en bestel een kop koffie of verse muntthee.

En zoals jullie zelf aangeven, vraag het gewoon. De bediening wil vaak graag met je meedenken, en de frietjes vervangen voor groenten zal vast geen probleem zijn!

Lees ervaringsverhalen
Anita Roodnat, 46 jaar uit Alblasserdam "Een gezond eetpatroon zónder honger ’s avonds*"

Te streng diëten leidde vaak tot honger ’s avonds en uiteindelijk tot snaaien. Vroeger was dat mijn struikelblok, maar nu gaat dat heel goed en heb ik geen hongergevoel meer.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Rani Servranckx, 28 jaar "Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf*"

Door alle goede raad en hulp van mijn coach en het PS. food & lifestyle programma ben ik op een kleine 11 maanden meer dan 37 kilo kwijtgeraakt. Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf!!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht