De vele voordelen van een voedingscoach

Diëtist PS. food & lifestyle
9 mei 2022

Heb ik een coach nodig? Kan ik het niet gewoon alleen? Dit zijn twee vragen die jij jezelf hoogstwaarschijnlijk ook wel eens hebt afgevraagd. En geloof me, je bent niet de enige. Veel mensen vragen zich dit af op het moment dat zij aan hun eerste, of misschien wel zoveelste, poging beginnen om aan hun levensstijl te werken.

Twee goede vragen, met eigenlijk een simpel antwoord. Namelijk dat een coach zéker een grote meerwaarde heeft. Je staat er op deze manier niet alleen voor en zodra je er niet meer alleen voor staat, wordt het een stuk gemakkelijker (en leuker)!

Het PS. food & lifestyle programma

Het PS. food & lifestyle programma is een programma dat je volgt onder persoonlijke begeleiding van jouw eigen voedingscoach. PS. food & lifestyle is een verandering van je levensstijl. Je leert een koolhydraatarm en eiwitrijk eetpatroon aan, waarbij je niet mínder, maar anders gaat eten. Het programma is zo ontwikkeld dat het heel eenvoudig in te passen is in je dagelijkse leven.

We hebben een uitgebreid assortiment aan producten voor het ontbijt, de lunch, het diner en tussendoortjes. Onze producten vul je aan met reguliere voedingsmiddelen. Je kunt dus zo gewoon mogelijk blijven eten, zodat de overgang na het programma zo soepel mogelijk verloopt.

Een leuk weetje: in de afgelopen 14 jaar hebben onze voedingscoaches al ruim 10.000en mannen en vrouwen naar hun streefgewicht mogen begeleiden.

Heb ik een coach nodig?

Er zijn genoeg redenen om te benoemen waarom je een coach nodig hebt. Je hebt immers ook leren lopen en fietsen, met vallen en opstaan. En dit deed je niet alleen, je ouders hielpen je hierbij. Ze hielden je hand vast tot je het alleen kon. Van je badmeester die je leerde zwemmen tot je juf of meester leerde je lezen en schrijven. Overal werd of word je gecoacht.

Waarom zou dat bij het aanleren van een gezonde levensstijl anders zijn? Een coach die je steunt, met je meekijkt, je begeleidt en aanstuurt waar nodig. Maar je ook motiveert, inspireert en een stok achter de deur is.

Heb je toch nog wat twijfels? Ik zal je hieronder een aantal vragen stellen:

 1. Vind je het fijn om adviezen te krijgen van iemand die er verstand van heeft?

 2. Heb je met regelmaat vragen over wat je beter wel of niet kunt eten?

 3. Vind je het fijn om gemotiveerd te worden als je het even niet meer ziet zitten?

 4. Vind je het fijn om een stok achter de deur te hebben?

 5. Vind je het fijn om er niet alleen voor te staan?

 6. Heb je wel eens saboterende gedachten als “ach, één koekje kan toch geen kwaad?”

 7. Wil je graag een blijvend resultaat bereiken?

Als jij minstens één van bovenstaande vragen met “JA” hebt beantwoord, dan kan ik je alvast vertellen dat je een coach zéker als grote meerwaarde zal gaan ervaren.

De vele voordelen van een coach

De hulp van een voedingscoach biedt diverse voordelen. Hieronder zullen we er een aantal uitlichten:

 • Jullie stellen samen een plan op, volledig afgestemd op jouw situatie. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld je drukke gezinsleven of je onregelmatige werktijden.
 • Het getal op de weegschaal zegt niet altijd alles. Bij je coach krijg je wekelijks een lichaamsanalyse waarbij je inzicht krijgt in o.a. je vetpercentage en spiermassa. Vrouwen houden bijvoorbeeld rondom hun menstruatie meer vocht vast, waardoor het kan lijken dat je gewicht niet is gedaald of zelfs is toegenomen. Op de weegschaal bij je coach kun je dan zien dat het in dit geval om vocht gaat, en dat je vetpercentage misschien wel gewoon is afgenomen.
 • Een coach vormt een stok achter de deur. Een wekelijks weegmoment waarbij je jezelf, maar ook je coach niet wilt teleurstellen.
 • Je leert van alles over gezonde voeding. Een coach leert je wat gezond is, wat niet gezond is en waar je op moet letten. We zien met regelmaat dat veel mensen niet weten welke producten gezond zijn of waarom ze al zo snel weer honger hebben. Ze schrikken als ze zien hoeveel calorieën of suikers er in hun ‘gezonde’ tussendoortje zitten. Door te leren van je coach ben je uiteindelijk in staat om zelf bewuste keuzes te maken.
 • Je kunt met al je vragen bij je coach terecht. Wat kun je doen als je een lange werkdag hebt, bepaalde voedingsmiddelen niet lust, op vakantie gaat of een gezellige barbecue op de planning hebt staan? Ook wanneer je onverwachts een etentje hebt of niet meer weet wat je het beste kunt doen, is het handig als je je coach even snel een berichtje kunt sturen.
 • Een coach is iemand die naar je luistert en waarbij je je verhaal kwijt kan. Je kan je valkuilen bespreken, zodat je deze uiteindelijk op tijd kunt herkennen. Samen kunnen jullie opzoek gaan naar een plan om deze valkuilen in de toekomst te voorkomen.
 • Door samen met je coach te bespreken wat er de komende week op de planning staat, kun je je voorbereiden op eventuele moeilijke momenten. Hoe ga je om met die verjaardag? Of dat etentje met je werk? Bespreek dit samen en maak een plan.
 • Een coach weet je te motiveren, juist op de momenten dat jij het even niet meer ziet zitten maar achteraf super trots zult zijn dat je toch hebt doorgezet.
 • Een PS. food & lifestyle coach leert je ook hoe je in balans kunt blijven en zal je dan ook nog een jaar lang begeleiden nadat jij je streefgewicht hebt bereikt.
 • Je staat er niet alleen voor, maar doet het samen!

Wil je ook graag aan een gezonde levensstijl werken en wil je dit graag samen met één van onze coaches doen? Vind dan hier een coach bij jou in de buurt en maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Lees meer ervaringsverhalen
Bianca Nauta, 43 jaar uit Hilversum "Er moest iets veranderen!*"

Ik sta niet graag op foto’s maar de foto’s waar ik op stond waren wel erg confronterend. Er moest iets veranderen. Ik was zelf al wat begonnen met shakes maar merkte dat dit erg lastig was.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Jan Willem Bellaard, 30 jaar uit Harlingen "Mijn coach schrok niet.. ze had een plan!*"

Ze stelde me op mijn gemak en vertelde haar plan en wat haar goed voor mij leek. De eerste week ging super! Ik kwam in een flow.. uiteraard met wat ups en downs en wat schommelingen.. maar hé, stap voor stap kwam ik steeds dichter bij mijn doel.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt