Winkelwagen
Terug
11 juni 2014

Groene smoothie, een hype of echt gezond?

Ondanks dat iedereen er wel van een groene smoothie gehoord heeft, weet nog niet iedereen wat het is en wat het voor je gezondheid doet.

Vanuit de samenleving is er steeds meer belangstelling voor gezonde voeding en alles wat met gezondheid te maken heeft. Als gevolg hiervan groeit de interesse in groene smoothies uit tot een ware hype. Steeds meer mensen ontdekken de invloed van een groene smoothie op hun gezondheid. Veel mensen geven aan dat ze zich na het drinken van een groene smoothie energieker, gezonder en fitter voelen. Ondanks dat iedereen er wel van gehoord heeft, weet nog niet iedereen wat het is en wat het voor je gezondheid doet.

Groene smoothie; geen lust voor het oog, wel voor je lichaam!

Groene smoothies zullen in eerste instantie niet je voorkeur hebben als je ernaar kijkt. Een groen drankje, het ziet er gezond uit maar is het ook lekker? De populaire drankjes bestaan hoofdzakelijk uit rauwe groenten en vers fruit. Door de pure vorm van het product te gebruiken bevat het niet alleen veel voedingsstoffen, maar ook veel  vezels.  De basis van groene smoothies is vooral groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie en sla. Nu denk je vast dit is om te eten en toch niet om te drinken? Het tegendeel is waar! Ook dit kun je drinken en verwerken in een smoothie.

Groene bladgroenten zitten vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Deze kunnen bijdragen aan een gezonder leven en een verminderd risico op bepaalde aandoeningen zoals hoge bloeddruk en diabetes. Daarnaast dragen vezels bij aan een goede spijsvertering. Wat veel mensen niet weten is dat bij het koken van groenten een groot deel van de voedingsstoffen verloren gaat. Daarom is het niet verkeerd om bladgroenten ook eens rauw te eten zodat je alle voedingsstoffen optimaal kan opnemen. Naast de groene bladgroenten kun je eindeloos variëren met andere groenten zoals komkommer, wortel, paprika en nog veel meer. Het leuke van een groene smoothie is dat je inspiratie de vrije loop krijgt!

Naast groente bevat een groene smoothie ook fruit. Fruit is net als groente een goede bron van vitamines, mineralen en vezels. Maar het levert ook koolhydraten. Je zou zeggen, koolhydraten daar moeten we toch mee oppassen? Natuurlijk is het belangrijk om geen overdaad aan fruit te eten, maar door de goede verhouding aan voedingsstoffen in fruit is het een gezond voedingsmiddel. Fruit kan net als groente bijdragen aan een gezond lichaam en het risico op bepaalde aandoeningen verminderen.

Als je alles zo bij elkaar optelt, is een groene smoothie een bom van vitamines, mineralen en vezels. Vanuit de overheid wordt geadviseerd om twee stuks fruit en 200g groente te eten. Helaas wijst onderzoek uit dat maar 5% van de mannen en vrouwen de aanbevolen hoeveelheid groenten eet. Bij fruit ligt de inname iets hoger, nl. 10% van de vrouwen en 6% van de mannen eet de aanbevolen hoeveelheid fruit. Om eerlijk te zijn is dit wel schrikbarend, zeker gezien de grote gezondheidsvoordelen van deze twee productgroepen. De groene smoothies kunnen hier een grote bijdrage aan leveren en zo de inname van groente en fruit verhogen.

Klaar voor de start? Tijd voor een groene smoothie!

Nu vraag je jezelf natuurlijk af, hoe maak ik een groene smoothie? Beginnen met het drinken van een groene smoothie is makkelijker dan je denkt. Koop verse bladgroenten, vers (seizoensgebonden) fruit en zorg voor een goede blender. Het fijne aan het maken van een smoothie is dat het weinig tijd kost. Iedere smoothie bestaat uit 40% groenten, 60% fruit en twee grote glazen water. Met één blender kun je makkelijk 4 porties maken en het hele gezin laten meedrinken of het bewaren in de koelkast (maximaal 1 dag). Meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg eventueel extra water toe om het ‘drinkbaarder’ te maken. De smaak van fruit kan overheersen omdat deze zoet is. Vind je dit niet lekker, kies er dan voor om minder fruit toe te voegen en meer groenten.

Wil jij dus meer groenten en fruit eten? Je energieker en fitter voelen? Maak dan eens een groene smoothie! Wie weet vind je dit groene griezelige drankje wel erg lekker!!

Let op: de groene smoothies zijn bij Power Slim pas toegestaan vanaf fase 2a waarin je 1 stuk fruit mag gebruiken. De verhouding zal dus anders liggen dan bij een ‘traditionele’ smoothie waardoor je minder fruit en meer groente zal gebruiken. Vraag je Power Slim coach om advies als je een groene smoothie wilt maken tijdens het programma.

Bron:

Lees ervaringsverhalen
Patricia Klaasen, 54 jaar uit Raamsdonksveer "Na de zomervakantie zat ik niet lekker in mijn vel*"

Ik zette mezelf weer op nummer 1 en ben nu zo blij met wie ik in de spiegel zie!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mirjam Padmos, 40 jaar uit Zwijndrecht "Na zoveel pogingen, is het me nu wél gelukt!*"

Wat ik ook probeerde, zelfs na zoveel goed bedoelde adviezen van verschillende diëtisten, lukte het afvallen niet. Ik besloot het PS. food & lifestyle programma te gaan volgen en in 4 á 5 maanden heb ik mijn doel behaald!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
Terug naar overzicht