Winkelwagen
Terug
21 december 2017

Handige hulp bij afvallen, de keuken make-over

Met de volgende 6 tips kun jij je eigen keuken een make-over geven die leidt tot minder eten, een handige hulp bij afvallen.

Wist jij dat je met een paar simpele trucs ervoor kunt zorgen dat je minder eet? Met de volgende 6 tips kun jij je eigen keuken een make-over geven die leidt tot minder eten.

Tip 1: Ruim je keuken op

Wist je dat een opgeruimde keuken je helpt om een gezond gewicht te krijgen en houden? In een experiment bleek dat de deelnemers 44% meer aten van snacks in een ongeorganiseerde, rommelige keuken, dan van dezelfde snacks in een opgeruimde keuken.

Tip 2: Maak de keuken een minder aantrekkelijke plek

Hoe meer tijd mensen in de keuken spenderen, hoe meer ze eten. Help jezelf en de rest van je gezin dus door de televisie weg te halen uit de keuken en te zorgen voor een andere plek in huis om lekker te zitten. 

Tip 3: Zorg dat er geen ongezonde producten in het zicht staan

Het allerbeste is natuurlijk om ze helemaal niet in huis te halen. Als het soms niet anders kan, zet ze dan in elk geval uit het zicht. Zien doet eten, de aanblik van etenswaren op je aanrecht of keukentafel moedigt eten aan. Uit onderzoek bleek dat zowel mannen als vrouwen een hogere BMI hebben naarmate er meer voedsel in het zicht staat.

Tip 4: Neem kleinere borden en glazen

Kleiner servies is een goede hulp bij afvallen Het is lastig om precies te weten wat de juiste hoeveelheid voedsel voor jezelf is, dus vaak gebruiken we aanwijzingen om ons heen, zoals de grootte van je bord. Onze borden zijn de afgelopen jaren meer dan 30% groter geworden. Terwijl 100 g pasta op een klein bord als een flinke portie oogt, lijkt dezelfde hoeveelheid pasta op een groot bord meer als een voorgerechtje, waardoor je er meer van op zult scheppen.

Tip 5: Verstop junkfood en andere snacks

Berg etenswaren met veel calorieën zo ver weg mogelijk op. Bijvoorbeeld een heel laag of heel hoog kastje waar je niet vaak in hoeft te zijn. Je helpt jezelf enorm door niet telkens als je een kastje opentrekt geconfronteerd te worden met allerlei lekkers dat naar je lonkt.

Tip 6: Schep op het aanrecht op in plaats van de pannen op tafel te zetten

Door de pannen niet op tafel te zetten bouw je een extra drempel in om nog een keer op te scheppen. Je moet immers opstaan om naar het aanrecht te lopen waardoor opnieuw opscheppen een veel bewustere keuze wordt. Deze tip helpt vooral voor mannen. Zij eten over het algemeen meestal sneller en hebben daardoor eerder hun bord leeg dan de rest van het gezin. Dit zorgt ervoor dat zij vaker onbewust nog een keer opscheppen.

Lees ervaringsverhalen
Patricia Klaasen, 54 jaar uit Raamsdonksveer "Na de zomervakantie zat ik niet lekker in mijn vel*"

Ik zette mezelf weer op nummer 1 en ben nu zo blij met wie ik in de spiegel zie!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mirjam Padmos, 40 jaar uit Zwijndrecht "Na zoveel pogingen, is het me nu wél gelukt!*"

Wat ik ook probeerde, zelfs na zoveel goed bedoelde adviezen van verschillende diëtisten, lukte het afvallen niet. Ik besloot het PS. food & lifestyle programma te gaan volgen en in 4 á 5 maanden heb ik mijn doel behaald!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
Terug naar overzicht