Winkelwagen
Terug
Diëtist PS. food & lifestyle
16 februari 2016

Koolhydraatarm afslankprogramma en eiwit kwaliteit

Gebruik van eiwit van de allerbeste biologische kwaliteit is essentieel voor jouw resultaat. Waaróm dat zo belangrijk is leggen we je uit in dit artikel.

Onze diëtisten zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van producten met de allerbeste kwaliteit, voor het beste resultaat op de lange termijn. Bij het ontwikkelen van de recepturen betekent dat niet alleen kijken naar wat er níet in het product gaat (koolhydraten en suiker), wat er wél in gaat is minstens zo belangrijk! Wat er wel in gaat zijn eiwitten van de allerbeste biologische kwaliteit, dit is essentieel voor jouw resultaat. Waaróm dat zo belangrijk is leggen we je uit in dit artikel.

Wat zijn eiwitten?

Er zitten 3 hoofdstoffen in onze voeding, dit zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Dit zijn de stoffen die calorieën bevatten, we noemen ze macronutriënten. Daarnaast bevat je voeding water en micronutriënten. Micronutriënten zijn de vitamines, mineralen en spoorelementen. Ze leveren geen calorieën maar zijn wel belangrijke hulpstoffen voor je lichaam.

Functie van eiwitten

Koolhydraten en vetten zijn brandstof voor je lichaam. Eiwitten zijn een bouwstof voor je lichaamscellen. Letterlijk al je lichaamscellen zijn opgebouwd uit eiwit. Denk bijvoorbeeld aan je spieren en organen, maar ook je bloed, huid, haren en nagels en allerlei ‘regelstoffen’ zoals hormonen en enzymen.

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten

Eiwitten zijn constant nodig voor vernieuwing en herstel van je lichaamscellen. Ze zijn opgebouwd uit kleinere bouwsteentjes die we aminozuren noemen. In ons lichaam komen 20 verschillende aminozuren voor. De eiwitten die je binnenkrijgt met je voeding worden tijdens je spijsvertering afgebroken tot losse aminozuren. Met die losse aminozuren kan je lichaam vervolgens weer de eiwitten opbouwen die nodig zijn voor je cellen. 

Het ene eiwit is het andere niet

8 van de 20 aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, deze moet je daarom met je voeding binnenkrijgen. We noemen deze aminozuren daarom essentiële aminozuren. Daarnaast zijn er nog 5 eiwitten die semi-essentieel zijn. Dat wil zeggen dat je deze aminozuren normaal gesproken zelf aan kunt maken maar onder bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld ziekte, niet.

Of eiwitten een hoge kwaliteit hebben hangt af van de aanwezige aminozuren. Alle aminozuren die je lichaam nodig heeft moeten erin zitten, ook de essentiële en semi-essentiële, én ook nog eens in precies de juiste verhoudingen.

De biologische waarde van eiwit

Hoe hoogwaardig een eiwitrijk voedingsmiddel is wordt aangegeven met de biologische waarde. De biologische waarde voor natuurlijke voedingsmiddelen is maximaal 100, dierlijke voedingsmiddelen scoren het hoogst. Zo is de biologische waarde van bonen 38 en van een stukje rundvlees 75. De biologische waarde van de PowerSlim producten gaat ver over de 100 heen, tot wel 130! Wij mogen daarom zeggen dat onze PowerSlim producten een hele hoge biologische kwaliteit hebben.

Eiwitten en aminozuren bepalen de kwaliteit van je leven

Omdat alle cellen en functies in je lichaam afhankelijk zijn van het binnenkrijgen van de juiste eiwitten met je voeding, ontwikkelen wij alleen recepturen met eiwitten van de allerhoogste biologische kwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je spiercellen optimaal onderhouden worden. Je spiermassa is heel belangrijk om je verbrandingsniveau op peil te houden en zo het jojo-effect tegen te gaan. Maar ook alle andere belangrijke lichaamsfuncties waar hormonen en enzymen voor nodig zijn worden door de hoge kwaliteit van de voeding optimaal ondersteund. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal in balans komt.  

Lees ervaringsverhalen
Yvon van der Cruijsen, 48 jaar uit Wilbertoord "Ik had niet durven dromen dat ik aan het eind van het jaar 47 kg lichter was*"

Tijdens mijn eerste afspraak met Susan nog: “Ik weet niet of dit wel haalbaar is… misschien leg ik de lat te hoog.” Maar al snel merkte ik dat het anders ging dan bij eerdere pogingen.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Hilde Vanhoutteghem, 56 jaar "Ik weigerde de overgang als excuus te zien voor mijn gewicht*"

Ik had al verschillende diëten geprobeerd, zowel op eigen houtje als met begeleiding van een diëtist. In een paar jaar tijd was ik 10 kilo aangekomen en ik zat gewoon niet lekker meer in mijn vel.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
Terug naar overzicht