Winkelwagen
Terug
Diëtist PS. food & lifestyle
3 oktober 2022

Koolhydraatarm eten op het werk: 5 tips voor succes!

Merk je dat collega’s opmerkingen maken over jouw eetkeuzes? Moet je geregeld traktaties afslaan? Het kan wel eens lastig zijn om je aan jouw nieuwe gezonde gewoontes te houden tijdens je werkdagen. Wij geven je graag tips!

“Wat heb jij nu meegenomen?!” werd er vol ongeloof een aantal jaren geleden tegen mij gezegd bij mijn vorige (bij)baan bij een drogisterij. Het was lunchpauze en ik had onlangs ontdekt dat ik veel suiker- en energiedips kreeg van mijn standaard boterhammen en ander koolhydraatrijk voedsel. Ik had dus een heerlijke eiwitrijke en koolhydraatarme salade bij me met onder andere tonijn, feta, sla, tomaatjes, sperziebonen, etc. Ik merkte zelf dat ik dat fijner vond want ik kon hier veel langer mee vooruit zonder energiedipjes. Toch werd ik een beetje raar aangekeken (eet zij nu alleen maar sla?) en werden er opmerkingen over gemaakt. Het voelde alsof ik mezelf continu moest verantwoorden voor wat at.

Misschien herken je dit als jij ook bezig bent jouw leefstijl te veranderen en bezig bent met het PS. food & lifestyle programma. En merk je dat collega’s opmerkingen maken over jouw eetkeuzes. Ook zijn er vaak veel verleidingen op het werk zoals een schaal met koekjes (eigenlijk bedoeld voor de gasten), een collega die trakteert voor zijn verjaardag of de traditie dat iedereen op vrijdag lekkere broodjes bestelt. Het kan dan wel eens lastig zijn om je aan jouw nieuwe gezonde gewoontes te houden tijdens je werkdagen. Er zijn continu verleidingen qua eten aanwezig en je moet kunnen omgaan met ongewenste kritiek van bepaalde collega’s.

Ik geef je graag wat tips om jouw nieuwe koolhydraatarme voedingspatroon ook op je werk vol te houden. Want we spenderen immers heel wat van onze tijd op de werkvloer.

5 tips om koolhydraatarm te eten op het werk:

1. Plan je maaltijden vooraf.
Zet alles netjes klaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dus je lunch én je tussendoortjes zet je voortaan ’s avonds al klaar. Zorg ook dat je altijd een eiwitrijke snack in je bureaulade hebt liggen, want er is vast weer iemand jarig binnenkort. Met jouw favoriete, koolhydraatarme snack in de buurt lukt het je vast om dat stukje taart over te slaan.

2. Zorg dat je ’s middags een smakelijk gerecht mee hebt. 
Koolhydraatarm eten hoeft niet veel tijd te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een salade met gerookte kipfilet, tonijn of knapperige PS. food & lifestyle barbecue bolletjes er doorheen. 

Tip: Maak de salade van tevoren klaar en bewaar deze in een luchtdicht bakje (zorg dat je de dressing apart houdt, anders worden de meeste ingrediënten al snel heel zacht en nat).

Of kies een lekkere soep met een eiwitbron, zoals gepureerde courgettesoep met zalmsnippers. Houd je daar niet zo van? Neem dan eens een portie rijst van PS. food & lifestyle met wok-groenten mee. Te veel werk? Nee hoor, je maakt gewoon een dubbele portie voor het diner ’s avonds. Of je kiest voor 2 sneetjes eiwitrijk sesam lijnzaadbrood, heerlijk belegd met kip en groenten. Je collega’s hebben dan waarschijnlijk niet eens in de gaten dat je koolhydraatarm aan het eten bent.

3. Vertel aan je collega’s waar je mee bezig bent. 
Deel met anderen dat je bezig bent met het PS. food & lifestyle programma. Door jouw doelen te delen wordt het alleen maar makkelijker om je hieraan te houden. Je collega’s zullen ook beter begrijpen waarom je bepaalde voeding nu wel of niet neemt en dat je bijvoorbeeld alweer die traktatie afslaat. Wie weet worden zij wel jouw grootste supporters en hoe fijn is dat. Misschien worden ze zelfs wel door jou geïnspireerd om zelf ook hun eetpatroon aan te pakken. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat koolhydraatarm eten de meest effectieve manier is om gezond aan je gewicht te werken.

4. Zorg dat je voldoende drinkt. 
Zorg dat je minimaal 1,5-2 liter water per dag drinkt. Heb je hier moeite mee en vergeet je misschien door de drukte van de dag om voldoende te drinken? Je kunt dit heel makkelijk in de gaten houden door een grote fles (van minimaal 1 liter) water op je bureau te zetten en deze (twee keer) leeg te drinken. Gaat de neutrale smaak van water je tegenstaan? Voeg dan verse munt, schijfjes komkommer, citroen of limoen of de PS. food & lifestyle waterflavouring. Toe voor wat variatie. Sta daarnaast regelmatig op om een lekker kopje thee te pakken voor jou en je collega’s. Je hebt dan ook gelijk weer wat beweging te pakken. Vooral als je een zittende kantoorbaan hebt is dit erg belangrijk.

5. Hou je aan een vaste regelmaat. 
Houd je aan je vaste eetmomenten, dit zorgt ervoor dat je verzadigd blijft en minder makkelijk in de verleiding komt om iets anders te gaan eten. Tijdens het PS. food & lifestyle programma is het belangrijk om iedere 2 á 2,5 uur een eiwitrijk product of maaltijd te eten. Zo verdeel je de eiwitten mooi over de dag en houd je je verbranding gaande en blijft je spiermassa op peil.

Vroege-, late-, of nachtdienst? Je dag begint als je opstaat, dus dan zul je ook iets moeten eten. Of je nu kiest voor eiwitrijke havermout of een soepje net voor je nachtdienst, dat maakt niets uit. Daarna eet je elke 2,5 uur. Let op dat je voldoende slaapt, want een gebrek aan rust zorgt ervoor dat je meer wil gaan eten! Mag jij op je werk niet eten tijdens je korte pauzes, kies dan voor een PS. ready to go product zoals de smoothie aardbei of chocoladedrank.

Koolhydraatarm eten, synoniem voor saai eetpatroon?

Kies een programma waarbij lekker eten centraal staat. Geen crashdieet waarbij je de dag door moet komen met vloeibaar voedsel, dat is geen haalbaar programma. Je leert geen nieuwe, gezonde eetgewoonten aan en bovendien raak je met een dergelijk dieet gefrustreerd omdat je nooit vast voedsel mag eten. Je kan niet uiteten en je sociaal leven moet wijken. Dat is toch niet meer van deze tijd?

Vandaag de dag is er meer dan genoeg variatie in onze producten tijdens het PS. food & lifestyle programma. Zo kan je meer dan 20 dagen lang, 6 keer per dag iets anders eten, pas dan heb je het hele assortiment geproefd. 

Heb jij interesse in een afslankprogramma waarbij je niet alleen heel lekker kan eten, maar ook goede begeleiding krijgt? Iemand die je tips en adviezen geeft, motiveert en je helpt wanneer je het even moeilijk hebt? En die je bovendien leert hoe je nooit meer terug kan vallen? Zoek hier dan een coach bij jou in de buurt.

Lees ervaringsverhalen
Anita Roodnat, 46 jaar uit Alblasserdam "Een gezond eetpatroon zónder honger ’s avonds*"

Te streng diëten leidde vaak tot honger ’s avonds en uiteindelijk tot snaaien. Vroeger was dat mijn struikelblok, maar nu gaat dat heel goed en heb ik geen hongergevoel meer.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Rani Servranckx, 27 jaar "Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf*"

Door alle goede raad en hulp van mijn coach en het PS. food & lifestyle programma ben ik op een kleine 11 maanden meer dan 37 kilo kwijtgeraakt. Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf!!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht