De kerstdagen en oud & nieuw zitten er weer op. Heb jij uitgebreid in de keuken gestaan om voor jezelf en je gasten iets spectaculairs en culinairs te maken? Met allerlei ingewikkelde en ellenlange bereidingswijzen die daar vaak bij horen? Heb je misschien een beetje gesmokkeld met de kerstkransjes of heb je misschien alle teugels laten vieren tijdens de feestdagen?
Hoe dan ook: doe mee en volg ook ons koolhydraatarme weekmenu! Het is namelijk tijd om weer back to basic te gaan en te kiezen voor snelle en makkelijke gerechten die ook nog eens super voedzaam. Laag in koolhydraten zijn en boordevol groenten, eiwitten en gezonde vetten zitten. Doe jij met ons mee?
Maandag: roerbakkip met broccoli en champignons
Fase 1
We starten de week met een super easy en gezond recept: roerbakkip met groenten. Weinig om te hoeven snijden en je hebt maar 2 pannen nodig. De broccoli even kort stomen en voor de rest alles samen roerbakken, op smaak brengen en klaar! Eet jouw gezin liever wel een koolhydraatbron? Dan is dit gerecht ook heel goed te combineren met (zilvervlies)rijst.
Dinsdag: oosterse vispakketjes
Fase 1
Hmm, wat ruikt daar zo lekker? Ben je ook zo’n fan van een ovengerecht, zodat je ondertussen nog wat andere klusjes kunt doen? Heerlijke oosterse vispakketjes met kabeljauw, verse gember, citroengras, rode peper, paksoi en sesamolie. Boordevol smaak en wederom super makkelijk te maken. Ook handig: je hebt maar weinig afwas.
Woensdag: penne met kruidige kip en tomaatjes
Fase 1
Lekker, pasta! Daar zijn de meesten - jong èn oud - dol op. Het recept penne met kruidige kip en tomaatjes is een heuse favoriet! De tomatensaus is een basis die je voor het hele gezin zou kunnen maken. Jij eet deze dan lekker de PS. food & lifestyle penne en voor de rest van het gezin kun je de penne van PS. life of volkoren penne gebruiken.
Donderdag: lauwwarme salade met courgette en kalkoen
Fase 1
In de winter eet je vaak wat vollere en rijkere gerechten, maar een maaltijdsalade kan af en toe ook prima. Zeker als deze een beetje warm is, zoals deze Lauwwarme salade met gegrilde courgette en kalkoen. Lekker licht en toch voedzaam.
Vrijdag: noodlesoep met champignons en paksoi
Fase 1
Sluit de werkweek af met deze lekkere en vullende vegetarische noodlesoep. De PS. food & lifestyle noodles bevatten maar liefst 18g eiwitten per portie, en maken er een echte maaltijdsoep van. Deze soep zit boordevol smaak door de bouillon en sojasaus. Lekker met de champignons, de lente-ui en het gekookte eitje.
Zaterdag: verse zalm uit de oven
Fase 1
Vandaag staat er weer een heerlijke ovenschotel op het menu. Deze keer met spruitjes, broccoli, tomaatjes en zalm. Een schotel vol vezels, vitamines en gezonde vetten. Vanaf fase 2 kun je hier nog lekkere pastinaakfrietjes bij maken of vanaf fase 3 van zoete aardappel.
Zondag: gevulde pannenkoek met champignons en spinazie
Fase 1
Lazy sunday en dat vraagt voor een super makkelijk, maar toch gezond gerecht, toch? Bak een lekkere koolhydraatarme PS. food & lifestyle pannenkoek en vul deze met spinazie, champignons en kruidenroomkaas. Rol op en smul van deze smaakvolle, warme, gevulde pannenkoek! De romige groenten passen super goed bij de ietwat zoete smaak van de pannenkoek. Hmm, heerlijk die combinatie van zoet en hartig.