Yes, het is weer lente! Wist je dat de groentes van het seizoen de stoffen bevatten die je lichaam op dat moment nodig heeft? Klinkt best logisch toch. Zorg er dus voor dat je altijd zo veel mogelijk groente eet van het desbetreffende seizoen. Daarom vonden wij het wel tijd voor een weekmenu met allerlei heerlijke lentegroenten. Dit weekmenu bevat allerlei snelle en makkelijke gerechten die ook nog eens super voedzaam zijn. Laag in koolhydraten en boordevol groenten, eiwitten en gezonde vetten.
Maandag: rijstrisotto met asperges en champignons
Fase 1
We starten de week met een lekker en makkelijk recept: rijstrisotto met asperges en champignons. Je hoeft alleen de champignons, ui en knoflook te snijden. Met maar een paar ingrediënten en wat lekkere kruiden heb je binnen no-time dit gerecht op tafel staan. Zoals we vaak zeggen: koolhydraatarm eten hoeft écht niet moeilijk te zijn!
Dinsdag: kipshoarma salade met muntsaus
Fase 1
Dit gerecht is een absolute aanrader! Boordevol smaak en wederom super makkelijk te maken. In 25 minuten staat jouw kipshoarma salade met muntsaus al op tafel! Je laat de kip marineren in een mengsel van olijfolie en verschillende soorten gedroogde kruiden. Daarnaast maak je zelf een heerlijke, frisse muntsaus op basis van griekse yoghurt. Wist je trouwens dat munt veel positieve voedingsstoffen bevat zoals antioxidanten (dit zijn stofjes die belangrijk zijn voor onze gezondheid) en menthol? Hier lees je waar munt allemaal goed voor is.
Woensdag: bloemkoolsoep met kurkuma
Fase 1
Drukke dag gehad en geen zin om te koken? Geen probleem, dit recept voor bloemkoolsoep met kurkuma is echt heel makkelijk. Het mengsel van bouillon, ui, selderij, kurkuma en bloemkool laat je 25-30 minuten zachtjes koken. Vervolgens even pureren en de soep is klaar! Nog een pluspunt: je hebt weinig afwas, want je gebruikt maar één pan!
Om er een volwaardige maaltijd van te maken voeg je nog een eiwitbron toe. Denk bijvoorbeeld aan 150-200g gerookte zalmsnippers, 120-150g gerookte kipreepjes of de grissini oregano van PS. food & lifestyle.
Donderdag: zalmburger met spinazie en avocadomousse
Fase 1
Ben je een liefhebber van zalm? Maak dan eens zelf verse zalmburgers met spinazie en avocadomousse. Vanaf fase 2 van het PS. food & lifestyle programma is het ook erg lekker met wat stukjes rode paprika er doorheen.
Vrijdag: noodles met garnalen en radijsjes
Fase 1
Ziet dat er niet heerlijk kleurrijk uit? Een perfect gerecht om de werkweek mee af te sluiten: noodles met garnalen en radijsjes. Lekker met wat sojasaus en limoensap! De PS. food & lifestyle noodles bevatten 4,3 koolhydraten en maar liefst 18g eiwitten per portie. Eten jouw gezinsleden liever wel een koolhydraatbron? Dan kunnen zij dit gerecht ook prima combineren met de reguliere noodles uit de supermarkt.
Zaterdag: pasta met kip, tomaatjes en basilicumroom
Fase 1
Ben jij ook zo gek op pasta? Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Zo is dit een lekkere recept voor pasta met kip, tomaatjes en basilicumroom. Een recept voor een heerlijke, romige pasta die bij velen in de smaak valt. Ook voor dit recept geldt: je kunt gewoon met je gezin mee eten. Kies zelf voor de PS. food & lifestyle tagliolini en kies voor je gezinsleden voor de penne van PS. life of een volkoren pasta soort.
Zondag: kabeljauw met asperges en gepofte tomaatjes
Fase 1
Nog wat tomaatjes over van het gerecht van gisteren? Perfect! Cherry tomaatjes zijn heerlijk bij dit recept met kabeljauw en asperges. Deze maaltijd bevat maar 5 g koolhydraten en zelfs 27,7g eiwitten! Een lekker en gezond recept om de week mee af te sluiten.