Winkelwagen
Terug
Diëtist PS. food & lifestyle
26 april 2016

Mijn PowerSlim week 3

Waar ik deze week trouwens ook mee begonnen ben, is gepureerde groentesoep maken voor bij mijn lunch. Powerslim smaakt goed :)

Maandag ’s Ochtends gebak van een jarige collega, het kost me helemaal geen moeite om af te slaan. Ik weet al hoe ik deze week een feestje van mijn maaltijden ga maken: ik heb een doosje kaaskoekjes gekocht en deze ga ik gebruiken als de bodem van een heerlijke quiche met ham en prei.

Waar ik deze week trouwens ook mee begonnen ben, is gepureerde groentesoep maken voor bij mijn lunch. Gisteren heb ik alvast een pan broccolisoep gemaakt: ui en knoflook fruiten, een liter kippenbouillon per kilo broccoli, 15 minuutjes laten koken en dan pureren met de staafmixer. Gezond, verzadigend én erg lekker.

’s Avonds eerst een wandeling naar de sportschool en dan een stukje warmgerookte zalm (dat is echt zooo lekker) met geroerbakte spinazie met knoflook en ui.

Dinsdag Weer gebak van een jarige collega!!! Ik bedank wederom vriendelijk. Nu ik zo bewust alles afsla valt het me eigenlijk pas op hoe vaak je iets aangeboden krijgt. Vorige week hadden we ook al twee keer gebak maar dan ter ere van geboortes. Dat heb ik nu natuurlijk afgeslagen maar normaal doe ik toch ook wel vaak mee, terwijl ik het vaak niet eens superlekker vind!

Geen wonder dat ik aangekomen ben. Ik neem mezelf meteen voor om voortaan alleen nog maar ja te zeggen als ik het echt heel lekker vind, en dat is eigenlijk alleen monchoutaart. Nou ok dan, en mokkagebak ;)

Na mijn zelfgemaakte broccolisoep geniet ik van PowerSlim toast met plakjes trostomaat en zoetstof. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel lekker.

Als avondeten maak ik gevulde aubergine uit het PowerSlim kookboek, één van mijn favoriete recepten.

Ondertussen maak ik een pan spinaziesoep voor de lunches van de komende dagen, op dezelfde manier als de broccolisoep, maar nu met spinazie die ik nog in de vriezer had. Ik heb trouwens ontdekt dat ik die perfect mee kan nemen naar kantoor in de shakebeker van PowerSlim.

Van de avondsnack maak ik weer een echt verwenmomentje door een opgeklopt eiwit door mijn chocoladedessert te mengen. Ik spatel het er voorzichtig doorheen zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft. Wat een flinke bak chocolademousse levert dat op zeg, en hij smaakt heerlijk. De dooier die ik overhoud bewaar ik voor door de ham-prei quiche die ik later deze week van plan ben om te maken.

Woensdag ontbijt ik met toast met kipfilet en lunch met spinaziesoep en croissant met rookvlees. Het is weer mooi weer dus na het werk trek ik meteen mijn sportschoenen aan wandel naar de sportschool. Daarna voor de eerste keer dit jaar asperges vers van de boer met ham, eikruim en een eetlepel gesmolten boter. Wat is dat toch lekker.

Donderdag Ik heb een onbedwingbare drang naar een chocoladedag, ja het is die tijd van de maand :( Maar gelukkig kan ik me daar met PowerSlim volledig aan overgeven.

Ik begin de dag met een Ready to go chocoladepuddinkje. ’s Middags heb ik een afspraak buiten de deur en bestel biefstuk met gegrilde groenten als lunch.

Op de weg terug in de auto een heerlijke crunchy kokos reep en als avondeten penne met tonijn uit de vriezer die ik eerder had gemaakt. Ik vind het altijd lekker om zo’n maaltijd uit de vriezer nog een beetje extra aan te kleden en deze keer doe ik dat met verse bieslook en gehalveerde groene olijven die ik nog heb staan. Als avondsnack een chocoladewafel.

Vrijdag Het is weer broodjesdag op kantoor en maak ik voor mezelf een superlekkere tosti van Sesam lijnzaadbrood belegd met ham, smeerkaas en tomaat.

’s Avonds krijg ik bezoek dus moet ik iets verzinnen wat iedereen lekker vindt en wat ik zelf natuurlijk ook mag hebben. Het wordt een varkenshaasje gevuld met zelfgemaakte olijventapenade en omwikkeld met rauwe ham.

Daarvoor pureer ik een blikje groene olijven met een teen knoflook, twee eetlepels kappertjes, 3 ansjovisjes en een eetlepel citroensap. De varkensfilet braad ik even rondom aan, daarna snijd ik ze over de lengte open (niet helemaal). Dan vullen met de tapenade, omwikkelen met de rauwe ham, een kwartiertje in de voorverwarmde over op 200 °C. Daarna haal ik de ovenschaal uit de oven en dek ik hem af met aluminiumfolie zodat het vlees even kan rusten en nog 5 minuutjes doorgaren.

Erbij een frisse salade van rucola, rode ui, tomaat, komkommer, avocado en een simpele dressing van witte wijnazijn, olijfolie en een klein beetje zoetstof en mosterd. Het bezoek krijgt er nog frietjes bij maar mijn bordje ligt al zo vol lekkere dingen dat ik ze helemáál niet mis.

Zaterdag: Zaterdagochtend: havermoutpannenkoekje met jam. Vandaag ben ik creatief in de keuken en als avondeten maak ik een ham-prei-champignon quiche met een bodem van gemalen kaaskoekjes, 3 preien, 1 bakje champignons, 1 groene paprika, 200 g hamreepjes, en 3 eieren geklopt met 4 flinke eetlepels Boursin cuisine light. Die gaat eerst 20 minuten in de oven met aluminiumfolie afgedekt en vervolgens nog eens 20 minuten zonder aluminiumfolie. Hij is heerlijk geworden! :) En wat ook fijn is, ik kan er volgende week nog een paar keer van eten. 

’s Avonds heb ik een feestje maar omdat ik overdag zo lekker gegeten heb en helemaal geen honger heb kost het me geen moeite al het lekkers te weerstaan.

Zondag ’s Middags ben ik druk dus het komt mooi uit dat ik een stuk ham-prei quiche van gisteren kan nemen dat ik alleen maar even hoef op te warmen. Ik zou de quiche ook koud kunnen eten maar vind hem warm lekkerder.

Als avondeten maak ik noodles met gamba’s, knoflook en rode peper. Daarvoor kook ik de noodles in gezouten water, en ondertussen verwarm ik olijfolie in een koekenpan waar ik de knoflook en rode peper in fruit. Dan de gamba’s toevoegen en nog even doorbakken tot ze net roze zijn. 

Als groente kies ik broccoli. Ik bereid mijn groente bijna altijd in een stoommandje, tenzij ik ze roerbak of een andere techniek gebruik maar koken doe ik nooit. Stomen heeft namelijk alleen maar voordelen ten opzichte koken:

  • Je hoeft maar een laagje van een centimeter water aan de kook te brengen, dat gaat supersnel en het kost minder gas/energie;
  • Je hoeft de groente niet af te gieten maar kunt ze gewoon uit het mandje scheppen, daardoor zijn ze nooit te nat;
  • Door stomen blijft je groente veel frisser van kleur en lekkerder van smaak;
  • En last but not least, alle vitamines blijven optimaal bewaard, bij koken gaat er een deel met het kookwater verloren.

Het is echt supereenvoudig. Je brengt een laagje water aan de kook, plaatst het stoommandje in de pan (het water mag het mandje niet raken). Dit mandje past zich aan aan het formaat van je pan. Groenten erin, deksel op de pan en afhankelijk van de groentesoort meestal zo’n 8 a 10 minuutjes stomen en klaar. 

Lees ervaringsverhalen
Anita Roodnat, 46 jaar uit Alblasserdam "Een gezond eetpatroon zónder honger ’s avonds*"

Te streng diëten leidde vaak tot honger ’s avonds en uiteindelijk tot snaaien. Vroeger was dat mijn struikelblok, maar nu gaat dat heel goed en heb ik geen hongergevoel meer.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Rani Servranckx, 28 jaar "Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf*"

Door alle goede raad en hulp van mijn coach en het PS. food & lifestyle programma ben ik op een kleine 11 maanden meer dan 37 kilo kwijtgeraakt. Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf!!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
Terug naar overzicht