Wow! Trots op mezelf :) Afgelopen week 4 x flink gesport. Ik had natuurlijk ook wat in te halen na een midweek Frankrijk maar toch.
Maandag hebben we heel de dag in de auto gezeten vanwege de terugreis uit Frankrijk. Ik ben weer blij met de verpakte smeerkaasjes, knakworstjes, komkommer en PowerSlim repen en -wafels voor onderweg.
Dinsdag het normale leven begint weer, althans voor even want donderdag is het alweer Hemelvaart en zijn we wéér vrij :). Ik zit in fase 2 dus mijn ontbijt bestaat weer uit normale voedingsmiddelen. Ik kies een schaaltje kwark met blauwe bessen. Een graanproduct laat ik achterwege omdat ik nou eenmaal graag koolhydraatarm eet en ik mis het ook niet. Als lunch neem ik zelfgemaakte broccolisoep en toast met rookvlees. ’s Avonds roerbakkip met broccoli en champignons.
Woensdag als ontbijt, weer kwark met bosbessen. Misschien een beetje saai maar ik vind het lekker en het is echt MEGAGEZOND. Wist je dat bosbessen tegen allerlei aandoeningen beschermen? Het volgende bleek uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.
- Een bescherming tegen DNA schade gepaard gaat met een gunstige beïnvloeding van processen die betrokken zijn bij ontstaan van kanker (apoptose pathway en immuun respons pathway). Dit toont aan dat de consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verlaagd kankerrisico;
- Er een gunstig effect is op processen die betrokken zijn bij de bloedstolling. Dit betekent dat de consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten;
- Er een gunstig effect is ten aanzien van het vetzuurmetabolisme dat een belangrijke rol speelt in het ontstaan van obesitas en diabetes.
Als lunch een wrap met rauwe ham, Boursin cuisine light, plakjes tomaat en rucola, dubbelgeklapt en tussen de grill verwarmd. Mijn avondeten is een pannenkoek gevuld met geroerbakte knoflookspinazie en Hüttenkäse gekruid met peper en zout.
Donderdag Hemelvaartsdag. Ik begin de dag bij de sportschool want sporten is er de afgelopen 1,5 week echt bij ingeschoten jammer genoeg. En ik wil het ritme wat ik net zo lekker te pakken had niet verliezen. Dus, sportkleren aan en op naar de sportschool. Ik ga niet lopend deze keer want omdat ik wat in te halen heb wil ik even met wat meer intensiteit trainen. Daarbij krijg ik toch nog voldoende buitenlucht vandaag want ik heb afgesproken om met een vriendin naar een braderie te gaan en lekker op het terras te lunchen.
Bijna ging m’n dieet de mist in want het was zo enorm druk dat ze bij alle terrasjes een aangepaste menukaart hadden en net het terras waar wij na lang zoeken een plaatsje hadden weten te bemachtigen, had alleen een salade met geitenkaaskroketjes op het menu. En die zijn natuurlijk gepaneerd ;) Na wat uitleg waren ze ondanks de drukte gelukkig toch bereid om het broodje carpaccio van de kaart om te toveren in een carpacciosalade.
’s Avonds hebben we de barbecue aangezet en tot in de late uurtjes heerlijk van deze geweldig mooie lenteavond genoten. Een schaaltje olijfjes als appetizer en een steak met salade en een heerlijk zonnetje, wat wil een mens nog meer!?
Vrijdag heb ik vrij genomen en daar ben ik blij om, want wat een fantastisch mooi weer is het zeg! Ik sta vroeg op en ga meteen naar de sportschool voor een flinke cardiotraining en daarna krachtoefeningen. Gisteren heb ik voor het eerst op de crosstrainer gestaan (in plaats van de loopband) en dat beviel zo goed dat ik dat vandaag weer een uur doe. Daarna nog 20 minuten op de loopband en krachtoefeningen. Ik voel me direct weer een stuk lekkerder. Het sporten bevalt me echt goed.
Ontbijten doe ik pas als ik terug ben, dan profiteer ik met het sporten nog van de ‘vetverbranding stand’ waar je lijf tijdens de nacht op overschakelt. Het wordt een bakje hüttenkäse met zoetstof en verse aardbeien en munt met een kop thee erbij.
De rest van de dag ga ik heerlijk in bikini in de tuin liggen met een boek. Ik kom alleen nog omhoog om m’n lunch te maken :) : een heerlijke omelet met courgette, prei en een heel klein beetje verbrokkelde fetakaas.
En m’n avondeten: een stukje warmgerookte zalmfilet met een OVERHEERLIJKE salade van gegrilde courgette, prei, munt en feta en een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en kippenbouillon poeder. Het klinkt simpel, maar deze salade is echt een succesrecept! Ook een aanrader als originele salade voor bij de barbecue.
Zaterdag begin ik weer bij de sportschool, ik heb de smaak te pakken :) Terwijl ik op de crosstrainer sta krijg ik een appje van vrienden of ik zin heb om vandaag mee aan het water te gaan liggen, dat heb ik wel! Jee wat een vakantiegevoel zeg dit!! Ik neem een ham-kaaswafel, cantuccini kokoskoekjes, crunchy kokosreep en een pak Crystal Clear mee in mijn overlevingspakket ; )
’s Avonds weer een heerlijke barbecue. Ik heb ook trek wanneer als eerste het stokbrood met kruidenkaas op tafel verschijnt… Binnen no time wordt er voor mij een schaaltje komkommerschijfjes op tafel getoverd die ik als toastje kan gebruiken voor de kruidenkaas en kan ik toch alvast wat meepikken voordat de barbecue op stoom is. Er is kipfilet, biefstuk en varkensoester.
Ik heb geluk want omdat dit een spontane barbecue was hebben mijn vrienden vlees uit de vriezer gehaald en dat is niet gemarineerd zoals met barbecuevlees meestal wel het geval is. Het vlees komt van een biologische slager uit de omgeving en is zelfs uit de vriezer zo ontzettend lekker dat marineren zonde zou zijn geweest! Om toch lekker te kunnen variëren neem ik gewoon overal een klein stukje van.
Zondag is het natuurlijk moederdag. Ik moet vandaag mijn haar wassen dus er mag flink gezweet worden bij de sportschool. Na het sporten spoel ik me af en geniet ik heerlijk van de sauna in het complex. Normaal ga ik aan het bedje bij het binnenzwembad liggen maar het weer is weer zo heerlijk dat ik buiten op een bedje op het terras ga liggen. Wat ongelofelijk fijn is dat! Haren wassen, opknappen, kokosreepje in m’n tas en naar mama :) En ach, waarom ook niet…. We sluiten af met een barbecue.
div> div> div>