Soms heb je even zin in iets anders. Of misschien heb je op zondagochtend wel wat meer tijd en wil je lekker gaan experimenteren met je PS. food & lifestyle producten. Maar waar begin je dan?
Wellicht heb je een aantal van deze tips al eens voorbij zien komen, maar grote kans dat je ze nog niet allemaal hebt uitgeprobeerd. Lees snel mee!
Ontbijt
Brood toasten
Zelf ben ik niet zo dol op een sneetje brood, maar zodra het getoast is word ik er wel enthousiast van. De heerlijke geur, zo lekker knapperig en warm. Wellicht een simpele tip, maar ik vind dat het sesam lijnzaadbrood, witbrood, het Mediterrane broodje en croissant nog lekkerder worden door ze even onder de contactgrill te leggen. Vooral het croissantje begint heerlijk zoet te ruiken. Smeer er een beetje chocolade hazelnootpasta op (die begint dan een beetje te smelten) en je hebt echt een heerlijk ontbijt.
Ontbijtkoek met roomboter
De ontbijtkoek is al lekker van smaak, maar nog lekkerder is om hem in plakjes te snijden en te besmeren met een dun laagje roomboter. Een echte klassieker!
Flensje appel-karamel met gezouten karamelstroop
Het flensje appel-karamel maak je extra lekker door er de PS. food & lifestyle gezouten karamelstroop op te doen. Natuurlijk ook erg lekker met PS. food & lifestyle chocolade hazelnootpasta of aardbeienjam.
Havermout pannenkoekjes
Onze havermout met een snufje kaneel is een lekker ontbijt, maar het kan ook anders! Voeg namelijk eens wat minder water toe aan het mengsel en bak er vervolgens havermoutpannenkoekjes van. Een echte aanrader!
Dranken
Koffie met een smaakje
Veel mensen zijn dol op zwarte koffie, maar variatietips zijn altijd welkom! Voeg eens een scheutje PS. food & lifestyle gezouten karamelstroop toe aan je kopje koffie. Zo heb je in een handomdraai een lekkere karamel-koffie! Of wat dacht je van een lekkere PS. food & lifestyle drank zoals de romige cappuccino? Bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met een kopje koffie. Heerlijk als tussendoortje!
IJskoffie
Wie houdt er niet van ijskoffie? Voeg een koude espresso en een flinke hand ijsklontjes toe aan de PS. food & lifestyle ready to go vanille drank en je hebt in een handomdraai een heerlijke vanille ijskoffie. Een échte aanrader voor warme zomerdagen! Ook lekker met de ready to go chocolade drank.
Mixen mag!
Een keer zin in een andere smaak? Mix bijvoorbeeld de ready to go smoothie vanille met de smoothie aardbei of mango en je hebt een heerlijke andere smaak. Maak de volgende dag wel de aangebroken drankjes op.
IJsjes
Heb je ijsvormpjes in huis? Maak dan eens ijsjes van de dranken of smoothies van PS. food & lifestyle. Bereid de drank of smoothie en giet in een ijsvormpje. Zet voor minimaal 2-3 uur in de vriezer en je hebt heerlijk én verantwoord ijs.
Hartige snacks
Kaaskoekjes als korst op de vis of als quiche
De kaaskoekjes van PS. food & lifestyle zijn niet alleen lekker als snack, maar ook een topper om mee te koken! Eet je vanavond een witvisje? Verkruimel dan wat kaaskoekjes, meng ze met verse kruiden als rozemarijn, dille of oregano. Leg dit als een soort korst over je vis en bak het 15-20 minuten in de oven. Of houd je van oesters? Probeer dan eens deze oesters Rockefeller.
Laatste tips met de kaaskoekjes: gebruik de koekjes als bodem van een quiche! Voeg daarna lekker je groenten, vlees/vis en een eitje toe in een vorm en bakken maar. Bijvoorbeeld deze quiche met spinazie en zalm.
Croutons in je soep of salade
Het sesam lijnzaad of witbrood kun je natuurlijk als sneetje brood eten, maar wist je dat je er ook croutons van kan maken? Snijd het brood in stukjes, verhit wat olijfolie in een pan en bak de stukjes brood circa 5 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Heerlijk voor in een zelfgemaakte soep of salade zoals de forelsalade met radijsjes en knoflookcroutons!
Soepen
Sausje
Van de PS. food & lifestyle soepen kun je sausjes maken die je kunt gebruiken over groenten of vlees/vis. Gebruik hiervoor een half zakje soep en een kwart van de aangegeven hoeveelheid water. Neem bijvoorbeeld de aspergesoep. Voeg 50 ml water toe en schud goed. Lekker met verse asperges en ham.
Maaltijden
Gebakken rijst
Bak de sojarijst na het koken lekker mee in de pan! Het resultaat? Gebakken rijst, heerlijk met een eitje of biefstukreepjes, groenten en een scheutje sojasaus.
Noodles als vermicelli
Met noodles kun je alle kanten op en er zijn heerlijke recepten te vinden in ons kookboek en op onze website. Een leuke variatietip is om de noodles kapot te knijpen. Voeg het toe aan je zelfgemaakte soep, laat even meekoken en je hebt een verse soep met vermicelli! Liever hele noodles? Maak dan een lekkere noodlesoep zoals de noodlesoep met biefstuk en ei.
Omelet
Voeg eens een eiwit toe aan het mengsel van de PS. food & lifestyle omelet met kruiden. Vind je dit niet voldoende? Een heel ei mag ook. Schud het mengsel even en zet er daarna kort de staafmixer in. En daarna bakken maar! Het resultaat? Door het eiwit of hele ei wordt je omelet veel romiger en de staafmixer helpt daar nog een extra handje bij.
Aardappelpuree
Aardappelpuree vind ik echt een product voor de winter. Maar aardappelpuree los kan soms zo saai zijn. Voeg daarom eens wat lekkere verse kruiden toe aan de puree en meng vervolgens je groenten door de puree heen. Maak er een stamppotje van met een lekker stukje vlees of vis erbij. Een lekker voorbeeld is de paksoistamppot met kruidige balletjes of een broccoli-kerrie stamppotje met zalm en avocado.
Krokante wrap
Misschien heb je deze al eens op de website voorbij zien komen: flammkuchen. Door de wrap in te smeren met wat olijfolie en circa 10 minuten in een voorverwarmde oven te doen wordt hij heerlijk knapperig. Lekker met wat roomkaas, gerookte zalm en groene asperges. Maar ook heerlijk met rauwe ham, rucola, rode ui en wat verkruimelde feta.
Desserts
Cheesecake
Alle desserts hebben natuurlijk diverse bereidingswijzen. Van shake, tot toetje en van milkshake tot ijs. Maar wat dacht je van een heerlijke PS. food & lifestyle proof cheesecake? Elke variant is namelijk om te toveren tot cheesecake! Roer het poeder door een beetje kwark, even op laten stijven, een bodempje van de biscuitjes vanille of speculaas en tadaa, je hebt een heerlijk toetje.
Lekkere chocolademousse
Door een opgeklopt (gepasteuriseerd) eiwit toe te voegen aan het chocolade dessert ontstaat er een heerlijke luchtige mousse. Plaats nog even 10 minuten terug in de koelkast om op te laten stijven. Je kunt variëren met alle smaken, aardbeienmousse is natuurlijk ook erg lekker.
Dessert karamel toffee met speculaaskruiden
Extra lekker in de winter: het dessert karamel toffee met een beetje speculaaskruiden! Geeft net een andere twist aan het toetje. Maar niet alleen in de winter, ook in de zomer is deze érg lekker!