Wat eet je om in balans te blijven? – Eetdagboek Anne

29 oktober 2018

Vorige week keken we een dagje mee met mijn collega Ayla en dit keer is het mijn beurt. Hoewel ik geen diëtist ben, maar een achtergrond in de Communicatie heb, ben ik wel veel bezig met gezonde voeding. En gelukkig vind ik dat nog eens reuze lekker ook! Sinds ik bij PowerSlim werk ben ik me wel veel bewuster van de voedingswaarde van een maaltijd en let ik dan ook meer op de hoeveelheid koolhydraten en eiwitten. Ik eet zo’n 5 à 6 keer op een dag en hield graag een eetdagboekje voor jullie bij.

07.00 uur

Soms vind ik het heerlijk om de dag rustig te beginnen en thuis een lekker ontbijtje te maken, maar het komt ook vaak voor dat ik mijn ontbijt mee neem naar het werk. Ik neem dan graag kwark mee, meestal met wat blauwe bessen (uit de diepvries), noten of muesli en wat kaneel voor extra smaak. Maar vandaag ontbijt ik thuis. Ik maak een schaaltje havermout warm, met amandelmelk. Een beetje kaneel of dit keer koek- en speculaaskruiden, een banaan en een handje gehakte noten erdoor. Heerlijk wanneer het buiten weer wat kouder wordt!

Ontbijt havermout

 

10.00 uur

Wanneer ik thuis ontbijt, neem ik graag in de ochtend ook een tussendoortje. Deze keer ga ik voor een reepje van PowerSlim Balance. Ik kies mijn favoriet de vijgen & granenreep, en ik kan weer even vooruit tot de lunch!

PowerSlim Balance vijgen & granen reep

 

12.30 uur

Tussen de middag eet ik het liefst volkoren crackers of rijstwafels, meestal een stuk of vier. Belegd met bijvoorbeeld kipfilet, avocado, een eitje, Hüttenkäse of hummus. Dit keer ging ik voor drie rijstwafels waarvan twee belegd met kipfilet, avocado, peper en zout en eentje met kaas en komkommer. Na die drie nam ik er nog één met kaas en komkommer. 

Lunch rijstwafels

15.30 uur

Ik heb hem bijna iedere dag wel in mijn tas zitten, de PowerSlim lunchpot. Soms met een ontbijtje, dit keer met worteltjes, komkommer en hummus van pompoen. Ik neem in de middag graag een vullend tussendoortje aangezien ik het liefst rond 18.30, 19.00 uur mijn avondeten eet.

Soms heb ik al snel weer honger als ik alleen wat groente eet, maar dit keer zaten er genoeg wortels en komkommer in mijn lunchpot!

PowerSlim lunchpot met groente en hummus

 

18.30 uur

Ik houd van lekker en gezond koken en zette weer een heerlijk maaltje op tafel, al zeg ik het zelf. Ik maakte risotto van de PowerSlim Balance rijst, met rode ui, gebakken champignons, tuinerwten, verse spinazie en geraspte geitenkaas. Een aanrader kan ik je vertellen!
Ik vind het leuk om vaak wat nieuws uit te proberen. De ene keer zie ik wat lekkers voorbij komen op de PowerSlim website of ergens anders, de andere keer bedenk ik zelf wat, zoals deze risotto!

Risotto van PowerSlim Balance rijst

 

20.30 uur

Ik vind het lekker om ’s avonds nog iets te eten. Ik ga het liefst voor iets vullends zodat ik niet in de verleiding kom om iets/te veel lekkers te eten. Meestal kies ik een schaaltje met wat magere kwark, lekker gezoet met een paar steviadruppels vanille van PowerSlim Balance, en wat blauwe bessen en kaneel.

Kwark met PowerSlim Balance steviadruppels vanille

Misschien kunnen jullie wat lekkere ideeën halen uit mijn eetmomenten. 

Ervaringen van PowerSlimmers
SuperSlimmer
Marcel, Willy en Vanity, 54 jaar uit Reuver "Samen steunden we elkaar en dat ging super!* "

Je kent het wel, leven in een ‘snelle’ wereld waarbij jezelf goed verzorgen belangrijk is maar je de binnenkant nogal verwaarloosd. Door onregelmatig en ongezond te eten.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Esther van Prooijen, 29 jaar uit Den Bosch "Dit wordt mijn zomer!*"

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd al te zwaar geweest. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd om af te vallen, maar op eigen houtje lukte het me nooit blijvend. De kilo’s kwamen altijd weer terug.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt