Winkelwagen
Terug
18 januari 2022

Willemijn’s Blog: 3. ‘Happy new me’?

Wauw wat een jaar was 2021 voor mij! Zoals ik mijn vorige blog al afsloot, ik moest kennis maken met een nieuwe ik! Ben ik er nu al? Is mijn reis nu klaar? Ben ik blij met mijn nieuwe ik?

Wauw wat een jaar was 2021 voor mij! Zoals ik mijn vorige blog al afsloot, ik moest kennis maken met een nieuwe ik! Ben ik er nu al? Is mijn reis nu klaar? Ben ik blij met mijn nieuwe ik?

Ik sleepte me door de dagen

Laat ik beginnen bij hoe ik mij in december 2020 voelde. Ik was moeder van twee jonge kinderen, één was net 3 jaar en de andere was net 1 geworden. Zo'n eerste jaar met een baby is voor iedere moeder slopend en dat merkte ik ook. Ik sleepte mij door de dagen heen, werkte 24+ uur per week in de gehandicaptenzorg, deed het huishouden en zat veel op de bank. Ik had geen energie en geen geduld. Als ik het zo op papier zet klinkt dat best ernstig. Ik ben altijd al fors geweest. Sinds mijn trouwen en met name sinds de zwangerschappen kwamen de kilo's er snel aan. Ik had twee risico zwangerschappen en stond onder medische controle in het ziekenhuis. Ik kreeg twee keizersneden en een derde zwangerschap/keizersnede werd mij sterk afgeraden door mijn arts. Dingen die mij eigenlijk al veel eerder aan het denken hadden moeten zetten.

Ik heb lang mijn gewicht genegeerd, ik was weliswaar te zwaar maar in mijn ogen was ik wel “gezond”. Mijn cholesterol, bloeddruk of suikerwaardes waren nooit te hoog, dus was ik gezond toch?? Ondertussen had ik geen passpiegels in huis, liet ik mij het liefste alleen met mijn gezicht op de foto zetten, kon ik geen leuke kleding vinden in fysieke winkels en... ik sleepte mij nog steeds door de dagen heen.

Ik merkte dat ik veranderde

Toen ik begon met het programma van PS. food & lifestyle begon ik mij na een week al anders te voelen, na 3 weken merkten ook mijn collega's het aan mij. Ik kreeg minder suikers binnen en merkte dat ik me daardoor steeds beter ging voelen. Toen ik mijn eerste subdoel bereikte, beloonde ik mezelf met een mooie jurk. Deze heb ik met heel veel plezier gedragen in de zomer van 2021.

Ik begon steeds meer te merken dat ik veranderde, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Ik durfde andere kleding te kopen en ik durfde voor het eerst in tijden weer naar de winkel in plaats van online te bestellen. Ik durfde verder te kijken dan alleen die spijkerbroek met dat zwarte shirtje. Ik keek naar kleding met kleur en ik durfde mijn uiterlijk te laten zien. Ik liet mijn haar weer eens blonderen in plaats van het donkerbruin wat ik al jaren had.

Langzaam veranderde ik, en ik merkte dat er een Willemijn ontstond die durfde te staan voor haar mening. Toen ik begon met het programma had ik als doel dat ik zelfverzekerd op het schoolplein wou staan! Dit had ik ruimschoots gehaald toen ik in september mijn oudste zoon wegbracht voor zijn eerste wenochtenden op school. Wauw wat was ik trots op mijzelf en mijn zoon, ik had tranen om beide mijlpalen die ochtend!

Mijn zelfbeeld

Heel eerlijk, ik ben er nog niet! Mijn lichaam is sneller veranderd dan mijn zelfbeeld. Dit veranderde zelfbeeld moet erin slijten denk ik. Dit komt vanzelf wel, voor nu is het belangrijk dat ik elke dag weer een stap zet in de juiste richting en mij blijf houden aan wat ik in 2021 geleerd heb. Goede voeding, genoeg water en beweging en alles in balans houden.

In mijn laatste blog ga ik het met jullie hebben over de stabilisatie en de toekomst in mijn blog 'En nu?'.

Groetjes, Willemijn

Lees ook de andere blogs van Willemijn
Willemijn’s Blog: 1. 'Waar ik begon en waar ik sta'
PS. food & lifestyle

Ik heb in 2021 mijn doel bereikt dankzij PS. food & lifestyle, een droom waarvan ik eigenlijk niet meer had verwacht dat ik dat zou halen. Door deze levensstijl te volgen heb ik mijn leven terug gekregen.

Willemijn’s Blog: 2. 'Is dit wel gezond?'
PS. food & lifestyle

O, wat heb ik bovenstaande vraag in het begin veel gehad vanuit mijn omgeving. Mensen vergeleken PS. food & lifestyle programma vaak met een crashdieet en niet met een gezonde levensstijl.

Willemijn’s blog: 4. 'En hoe nu verder?'
PS. food & lifestyle

Inmiddels ben ik zo'n 3 maanden verder in mijn stabilisatiefase. Ondanks dat het mij lukt om enigszins stabiel te blijven, is het niet iets wat vanzelfsprekend gaat.

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht