Winkelwagen

PS. food & lifestyle programma 

Mag ik PS. food & lifestyle volgen tijdens mijn zwangerschap?

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PS. food & lifestyle. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.

Waarom blijft mijn huid strak bij PS. food & lifestyle?

PS. food & lifestyle bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Je spierweefsels en huid krijgen hierdoor voldoende bouwstoffen aangeleverd en dit is goed om je huid strak te houden. Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet binnen of niet in voldoende mate, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt. De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon.

Kan ik PS. food & lifestyle combineren met andere afslankproducten?

Het antwoord is nee. PS. food & lifestyle is een uitgebalanceerd programma, waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.

Ik heb geen honger tijdens het PS. food & lifestyle programma, kan ik dan een product minder nemen?

Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PS. food & lifestyle coach hebt afgesproken.

Welke soorten dranken zijn toegestaan tijdens het programma?

Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens het PS. food & lifestyle programma. Naast water zijn de volgende dranken geschikt: groene of zwarte thee zonder suiker en melk(geen fruitthee, zoethoutthee of sterrenmuntthee), bouillon, koffie zonder suiker en melk (max. 3 kopjes per dag), spa rood, cola light en crystal clear (max. 330 ml per dag).

Waarom mag ik in de eerste fase geen fruit eten?

Ondanks dat fruit erg gezond is, is het toch niet toegestaan in de eerste fase van het PS. food & lifestyle afslankprogramma. Dit komt doordat fruit suikers bevat. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen aan gaat spreken. Doordat de brandstoffen in de voeding tot het minimum worden beperkt schakelt het lichaam over op vetverbranding. Vanaf fase 2A komt fruit terug in de voeding.

Help, ik ben mijn PS. food & lifestyle producten vergeten! Wat moet ik doen?

Het is verstandig ervoor te zorgen dat je altijd een doosje repen (zonder vlag) in je auto hebt liggen voor noodgevallen. Als je toch een keer je product vergeten bent dan is dat voor één keer niet zo erg, probeer voldoende water te drinken en eet indien mogelijk wat toegestane groenten met vis of mager vlees. Ben je voor meerdere eetmomenten je producten vergeten, haal dan bij de supermarkt een bak magere kwark/platte kaas naturel en neem ongeveer 150g per eetmoment om de schade zoveel mogelijk te beperken. Als je in de gelegenheid bent is het ook mogelijk om vis of mager vlees te nemen.

Kan ik in de eerste fases van het dieet kaas gebruiken?

Kaas is in de eerste fasen van het PS. food & lifestyle programma niet toegestaan. Dit komt omdat kaas erg vet is. Ook magere kaas zoals 20+ of 30+ kaas bevat nog relatief veel vet. Magere smeerkaas (20+) en cottage cheese zijn al wel in fase 1 is wel toegestaan.

 

Kosten PS. food & lifestyle

Wat kost afslanken met het PS. food & lifestyle afslankprogramma?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je startgewicht. Als je wilt starten maak je een afspraak met je PS. food & lifestyle voedingscoach voor een intake die ongeveer een uur in beslag neemt. Je coach overlegt samen met jou welk streefgewicht je wilt bereiken. Een PS. food & lifestyle maaltijd of eetmoment kost ca. €2,94. Heb je vijf producten per dag nodig dan ben je €14,70 per dag en ongeveer €100,- per week kwijt in de eerste fase. Deze producten vervangen voor het grootste deel de voeding die je normaal bij de supermarkt koopt, deze kosten kun je er dus eigenlijk vanaf trekken. Door de grote hoeveelheid eiwit in de PS. food & lifestyle producten behoud je je spiermassa, waardoor je bij het afvallen gewicht in vet verliest en geen spiermassa. De kosten van de wekelijkse begeleiding zijn hierin inbegrepen. In de volgende fasen bouw je het aantal PS. food & lifestyle producten af. Uiteindelijk ga je over naar normale voeding, je coach begeleidt je nog een jaar zodat je je leert om je streefgewicht te behouden. Het is namelijk heel erg belangrijk ook in die fase de juiste voeding in te nemen om geen jojo-effect te krijgen. Je start met een starterspakket met daarin 7 dagdoosjes. Het starterspakket kost €159,- en bevat naast 42 producten ook het kookboek 'Koolhydraatarm genieten', een shaker en vitamine- en mineralensupplementen.

Alle genoemde prijzen in onze webshop zijn incl. BTW.

 

Bijwerkingen

Ben ik nog wel beschermd tegen zwangerschap als ik een tussentijdse bloeding heb?

Mits je geen pil vergeet, ben je ook tijdens de ketose fase beschermd tegen zwangerschap. Tussentijdse bloedingen kunnen twee oorzaken hebben:

  • Het lichaam is door de ketonlichamen wat verzuurd en probeert dit af te voeren via de bloeding.
  • De oestrogenen die in het vetweefsel zijn opgeslagen, komen vrij door de vetafbraak waardoor een bloeding opgewekt wordt.

Om verzuring tegen te gaan (1) is het belangrijk om voldoende water te drinken en dit goed te verdelen over de dag, ’s middags én ’s avonds groenten of rauwkost te nemen, en eventueel een extra AcidoFit in te nemen (in de ochtend). Tegen de tweede oorzaak is niets te doen en gaat vanzelf weer over. Maar als het bloedverlies te heftig is of te lang aanhoudt dan is het verstandig om in overleg met je PS. food & lifestyle voedingscoach naar fase 2a te gaan.

Ik word vaker ongesteld tijdens het PS. food & lifestyle programma, hoe kan dat?

Lichaamsvet bevat oestrogeen. Door de vetverbranding komen deze oestrogenen vrij in het lichaam, dit kan de menstruatie beïnvloeden. Het kan ook zijn dat het lichaam verzuurd is. Het lichaam probeert de afvalstoffen via de menstruatie af te voeren. Om dit te voorkomen of te verhelpen is het belangrijk genoeg groente te eten en genoeg water (vocht) te drinken. Mocht dit niet helpen en blijf je doorbraakbloedingen hebben, overleg dan met je PS. food & lifestyle voedingscoach of het verstandig is om naar een andere fase te gaan.

Ik ben flink afgevallen met PS. food & lifestyle en heb wat meer haaruitval dan gewoonlijk. Is dit normaal?

Meestal heeft dit te maken met een hormoonschommeling. Door het afvallen kan er een hormoonschommeling optreden. Het kan ook komen door een vitaminen/mineralentekort of verzuring van het lichaam. Je ziet dit vooral bij mensen die extreem aan het lijnen zijn (anorexia), maar ook bij mensen die een programma volgen om op gewicht te komen. Haaruitval kan voorkomen tijdens het volgen van ieder afslankprogramma. Tijdens het volgen van het PS. food & lifestyle programma is het belangrijk om de voorgeschreven supplementen, groenten en vocht in te nemen. Hierdoor kun je de afvalstoffen in je lichaam goed afvoeren, ga je verzuring tegen en krijg je genoeg vitaminen en mineralen binnen.

Ik heb last van een slechte adem, wat kan ik hieraan doen?

Dit kan voorkomen tijdens de ketose fase. Ketonen zijn stofjes die vrijkomen bij de verbranding van het lichaamsvet. Deze bijstoffen worden uit het lichaam verwijderd via de longen en de nieren, wat inhoudt dat ze vrijkomen met de ademhaling en de urine. Dit kan zorgen voor een wat aparte geur van de adem. Om dit tegen te gaan is het toegestaan om 3 suikervrije kauwgums of smintjes per dag te gebruiken.

Ik heb last van obstipatie, hoe los ik dit op?

Realiseer je dat de obstipatie deels relatief is. Door de geringere opname van voedsel en voedingsvezel heb je minder volume in je maag en darmen waardoor je ook minder naar het toilet hoeft. Pas wanneer je echt last (pijn) hebt, is er sprake van obstipatie. Dit kun je verhelpen door de volgende adviezen op te volgen.

  • Eet de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten rauw voor meer vezelwerking in de darmen.
  • Drink voldoende water (2 liter) en verdeel dit goed over de dag.
  • Neem een extra eetlepel olie per dag.
  • Neem een eetlepel lijnzaad in de ochtend, bijvoorbeeld gemengd door het PS. food & lifestyle product.
  • Beweging helpt om de beweging van de darmen op gang te brengen. Bijvoorbeeld een wandeling (na het eten) kan helpen om de darmwerking op gang te brengen.
  • Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er wordt gezegd dat een glas lauw water op nuchtere maag helpt.
Ik ben gestopt met de pil en verlies weinig gewicht, hoe kan dat?

Stoppen met pilgebruik kan zorgen voor hormoonschommelingen in het lichaam. Hormoonschommelingen kunnen het afslanken vertragen. Als je, samen met je coach, alle andere eventuele oorzaken hebt uitgesloten dan is het waarschijnlijk dat het stoppen met pilgebruik de oorzaak is van je tragere gewichtsafname. Als je met de pil bent gestopt omdat je zwanger wil raken, sla dan fase 1 of 2a van PS. food & lifestyle over. Maak wel het PS. food & lifestyle programma af omdat een gezond gewicht de kans op een (voorspoedige) zwangerschap vergroot.

Overige vragen

Wat moet ik doen als ik een dag heb waar ik langer dan 16 uur wakker ben of een wisseldag heb?

Wanneer je langere dagen maakt dan neem je je eetmomenten om de 3 uur. Mocht je zo nog niet voldoende eetmomenten hebt om de dag rond te komen, las dan een extra eetmoment in.

Mijn vetpercentage is gestegen in week 1. Doe ik het wel goed?

Ja, waarschijnlijk ligt het helemaal niet aan jou. In de eerste week tot 2 weken verlies je behalve vet ook veel vocht. De verhoudingen in het lichaam zijn dus anders waardoor het vetpercentage kan stijgen, terwijl je in absolute kilo’s wel vet verloren bent. En omdat spieren grotendeels uit vocht bestaan, denkt de weegschaal dat de spiermassa is afgenomen.Dit is niet zo. In week 2 en week 3 herstelt de vochtbalans zich volledig en zul je zien dat je vetpercentage daalt en je percentage spiermassa stijgt. Dat je gewicht gedurende de dag flink kan schommelen, weet bijna iedereen wel. Maar zoals je gewicht flink kan schommelen, zo kan je vetpercentage dit ook. Dat is dus heel normaal. Een reden hiervoor is het verschil in lichaamsvocht. De hoeveelheid vocht in je lichaam verschilt op ieder moment van de dag en hangt ook af van hoeveel je hebt gegeten en gedronken en of je naar het toilet bent geweest of nog moet. Bij vrouwen speelt ook de maandelijkse menstruatie een belangrijke rol. Hoe meer vocht je in je lichaam hebt, hoe lager je vetpercentage maar ook hoe onbetrouwbaarder de uitslag. Het vetpercentage wordt namelijk gemeten met behulp van stroompjes die door je lichaam lopen. Vetmassa geeft veel weerstand dus hoe meer weerstand de weegschaal meet hoe hoger je vetpercentage. Van water (vocht) ondervindt het stroompje nauwelijks weerstand waardoor je vetpercentage een stuk lager uit valt. Daarnaast kan ook de manier waarop je op de weegschaal staat en de positie waar je voeten staan verschil maken. Bekijk liever de verschillen over een hele week, weeg dan altijd op hetzelfde moment van de dag en altijd in dezelfde outfit, dan is je beeld het meest betrouwbaar.

Ik ben vegetariër, kan ik het PS. food & lifestyle afslankprogramma volgen?

Ja, PS. food & lifestyle is ook als vegetariër goed te volgen. Bijna alle PS. food & lifestyle producten zijn geschikt voor vegetariërs. Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten. Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten. Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding. Vraag bij je PS. food & lifestyle voedingscoach naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers.

PS. food & lifestyle producten

Kan ik de producten ook online bestellen?

Deels. De afslankproducten van PS. food & lifestyle zijn enkel te bestellen wanneer je het afslankprogramma bij een coach volgt. De persoonlijke begeleiding is namelijk een onmisbaar onderdeel van het programma. Je kunt inloggen met het e-mailadres waarmee jij een account hebt bij een PS. food & lifestyle coach. De producten van de gewichtsbehoudlijn PS. life zijn wel voor iedereeen online te bestellen.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Plaats je jouw bestelling op werkdagen voor 15.30 uur, dan kun je je bestelling de volgende dag in huis verwachten. Je ontvangt van ons een track en trace link zodra jouw bestelling verzonden wordt.

Hoe zit het met de kwaliteit van de PS. food & lifestyle producten?

Om ervoor te zorgen dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PS. food & lifestyle producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PS. food & lifestyle producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PS. food & lifestyle de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PS. food & lifestyle producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PS. food & lifestyle.

Wat is Stevia?

De PS. food & lifestyle producten worden niet gezoet met suiker of aspartaam. De zoetstof Stevia is 100% natuurlijk en levert 0 calorieën. Stevia wordt gewonnen uit een plantje dat in Zuid-Amerika al eeuwenlang als zoetmiddel wordt gebruikt.

Hoe worden reviews op de site verwerkt?

Wie kan een review achterlaten?
Iedereen kan een review achterlaten
Hoe wordt de echtheid gegarandeerd?
Iedere review wordt handmatig gecontroleerd voordat deze wordt geplaatst.
Worden zowel positieve als negatieve reviews geplaatst op de website?
Iedere review wordt handmatig gecontroleerd en worden alleen niet geplaatst als er niet tollereerbare tekst in staat.
Worden er betaalde reviews op de website geplaatst?
Nee
Binnen welke termijn worden de reviews geplaatst op de website?
Iedere review wordt handmatig gecontroleerd voordat deze wordt geplaatst. We trachten dit iedere werkdag bij te werken.
In welke gevallen wordt een review niet geplaatst?
Indien een review niet tollereerbare tekst bevat.

PS. food & lifestyle app

Hoe stel ik een nieuw wachtwoord in? 

Je kunt een nieuw wachtwoord instellen door naar Mijn PS. te gaan en alvorens je inlogt te klikken op "wachtwoord vergeten?". Hierdoor krijg je een mail toegezonden en kan je een nieuw wachtwoord instellen.

Hoe maak ik een dagmenu?

Waar kan ik mijn voortgang zien?

Wat betekent de melding dat er onvoldoende maaltijden beschikbaar zijn om een goed eetschema te maken?

Als je deze melding te zien krijgt, betekent het dat je te weinig voorkeuren, te veel conflicterende voorkeuren, teveel uitsluitingen of een combinatie van bovenstaande hebt toegevoegd.

Hoe bestel ik producten uit mijn boodschappenlijstje?

Coaches

Ik heb een klacht over een PS. food & lifestyle center, waar kan ik terecht?

Voor klachten kun je het beste contact opnemen met het hoofdkantoor van PS. food & lifestyle. Stuur je klacht naar klantenservice@psfoodandlifestyle.com en wij zullen de klacht zo spoedig mogelijk behandelen. Ook positieve ervaringen mogen gemaild worden.

Medische vragen

Ik heb diabetes, kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PS. food & lifestyle. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn met de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen. Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld. Voor mensen met diabetes type I heeft PS. food & lifestyle een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door de PS. food & lifestyle coach in samenwerking met de behandelaars.

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat. Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.

Ik heb last van Jicht, kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PS. food & lifestyle dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PS. food & lifestyle.

Ik heb een vertraagde/versnelde schildklier en krijg hiervoor medicatie, kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PS. food & lifestyle afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.
Meer informatie over thyrax.

Ik heb een glutensensitiviteit (overgevoeligheid). Kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

Ja, dat kan. Steeds meer mensen blijken een overgevoeligheid te hebben voor gluten. Bij mensen met glutensensitiviteit worden de darmvlokken niet aangetast zoals bij mensen met coeliakie. Er kan bij deze mensen wel een doorlaatbaarheid van de darm ontstaan. Hierdoor kunnen gluten en andere stoffen die er niet horen toch in de bloedbaan terecht komen en een lichte ontstekingsreactie tot gevolg hebben. Bij veel mensen verdwijnen de klachten na het weglaten van gluten uit de voeding. 

PS. food & lifestyle heeft 45 producten in het assortiment die glutenvrij zijn. Deze producten zijn voor mensen met coeliakie niet geschikt omdat ze mogelijk nog sporen van gluten kunnen bevatten. Bij mensen met glutensensitiviteit geven deze sporen hoogstwaarschijnlijk geen reactie.

Ik heb coeliakie (glutenintolerantie). Kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

Mensen met coeliakie kunnen gluten niet verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. In Nederland is haver vaak besmet met tarwe en mede hierdoor wordt het vaak niet verdragen door mensen met coeliakie. Gluten veroorzaken bij mensen met coeliakie een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. De darmvlokken gaan kapot als deze regelmatig in aanmerking komen met gluten. Wanneer dit lang aanhoudt kan de darmwand zo erg beschadigd raken dat er geen darmvlokken meer overblijven. Het oppervlak van de dunne darm is dan glad en klein geworden, waardoor voedingsstoffen minder goed opgenomen kunnen worden. Dit kan leiden tot tekorten aan vitaminen en mineralen, maar ook het gewicht kan afnemen. 

Het programma van PS. food & lifestyle kan gevolgd worden. Echter is het assortiment wel kleiner, overleg daarom altijd met de PS. food & lifestyle diëtist over de mogelijkheden. 

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?

Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS. food & lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS. food & lifestyle producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.

Ik heb een koemelkeiwitallergie, kan ik het afslankprogramma PS. food & lifestyle volgen?

Koemelkallergie is een abnormale reactie van het afweersysteem op het eiwit in koemelk. Het afweersysteem ziet de eiwitten in de melk onterecht als schadelijk voor het lichaam en doet een aanval om ze af te weren. Deze reacties van het afweersysteem kunnen variëren van mild tot ernstig en de klachten kunnen heel verschillend zijn.

Bijna alle producten van PS. food & lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om het programma te volgen. 

Let op: een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je onder het kopje: lactose-intolerantie.

Ik heb een soja allergie, kan ik het PS. food & lifestyle programma volgen?

Ja, dat kan. Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. Een deel van de PS. food & lifestyle producten bestaat hierom voor een deel uit soja-eiwit. 

Er zijn echter steeds meer PS. food & lifestyle producten bijgekomen welke soja-vrij zijn. Voor de volledige lijst met soja-vrije producten kun je terecht bij een PS. food & lifestyle coach.