Monique Zomerdijk 40 jaar uit Zwolle

Ik durfde nooit een jurkje aan, maar die draag ik nu bijna dagelijks!*

In juni moest ik naar het ziekenhuis met klachten aan mijn knie. Er is een MRI scan gemaakt  waaruit bleek een versleten knie oftewel ernstige artrose. Zelfs zo erg dat er al sprake zou moeten zijn van een kunstknie. Maar omdat ik nog jong ben en een kunstknie gemiddeld 15 jaar mee gaat, zou ik ruim voor mijn 70e levensjaar zodanige problemen kunnen krijgen, dat ik misschien in een rolstoel terecht zou komen. We moesten dus op zoek naar een alternatieve reden om dit uit te stellen.

Uiteraard kwam in gesprek met mijn arts mijn overgewicht ter sprake. Het zou goed zijn als ik gezonder zou gaan leven; een verandering in mijn eetpatroon zou maken en meer gaan bewegen. Dit kwam hard aan, ondanks dat ik best wist dat ik niet gezond leefde. Ik had immers al meerdere pogingen gedaan. Maar pijn en blessures gooide mij steeds weer terug bij af, waardoor extra beweging lastig werd. Een behoorlijke domper dus. Sporten bleek dus heel beperkt mogelijk door mijn slechte knie. Zwemmen, fietsen en lopen waren nog wel mogelijk. Dus heb ik mijzelf een schop onder de kont gegeven en me ingeschreven bij het zwembad. Ik besloot om direct een jaar abonnement af te sluiten zodat ik stok achter de deur had. Tot de dag van vandaag zwem ik er nog steeds 2 à 3 keer per week.

Naast extra beweging door te zwemmen moest ik echt goed nadenken over andere aanpassingen in mijn levensstijl; wat zou nu het best bij mij passen? Om medische redenen kwam ik in aanmerking voor een maagverkleining of maagband, maar geen haar op mijn hoofd die daar over wil nadenken. Ik wou het zelf kunnen maar wel met hulp van buitenaf. Ik had goede verhalen gehoord over een koolhydraatarm eetpatroon en ging hiernaar op zoek op internet. Ik zocht naar iets wat bij mij zou passen en waarbij ik normale maaltijden kon eten en beslist niet met shakes. Toen kwam ik op de site van PowerSlim. Ik las de succesverhalen van mensen die bij Cyelle in Wezep dit programma hebben gevolgd. De persoonlijke begeleiding, ook na het behalen van je doel, en de lekkere gerechten spraken me aan. Ik was overtuigd en heb een afspraak gemaakt voor een gratis intakegesprek. Zodat ik snel aan de slag kon gaan.

Het gesprek voelde meteen al heel erg prettig. Ik was toch een beetje in een negatieve spiraal gekomen, bang dat het mij niet zou lukken, na eerdere pogingen met een jojo-effect. Maar wat zijn de coaches bij Cyelle fantastisch in het motiveren en meedenken over hoe we dit samen gaan aanpakken. Er werd mij gevraagd wat ik graag wou bereiken en dat ik de lat niet lat te hoog moest leggen. De doelstelling moet wel haalbaar zijn. Er waren voor mij twee doelstellingen; 1. minder pijn in mijn knie en 2. ik wil blij zijn als ik in de spiegel kijk.

Ik wist het meteen, met behulp van het PowerSlim programma ga ik mijn doel behalen maar het wordt waarschijnlijk wel een pittige weg.

Het volgen van het programma via PowerSlim is me ontzettend meegevallen. Ik heb werkelijk geen enkel dipmoment gehad. Alles is super gevarieerd en nog lekker ook! Biefstuk, kip, vis en veel groenten. Ik mag het allemaal eten. Ook de tussendoortjes zijn verrukkelijk. Daarnaast leer je anders koken, lekker maar super gezond. Van te voren was ik hier wat sceptisch over. Ik dacht namelijk: ‘Nu moet ik zeker ingewikkeld gaan koken. Dat kost veel tijd en die heb ik nauwelijks vanwege mijn werk en drukke gezinsleven.’ Maar dat viel reuze mee. Ik sta hooguit 5 minuten langer in de keuken.

Inmiddels heb ik mijn doel bereikt. Ik voel me nu zoveel beter! Dat vind ik zo fijn en had ik nooit verwacht.

Op dit moment zit ik in de stabilisatiefase en ben ik overgegaan naar producten uit de supermarkt. Dit vond ik best een spannend moment maar ook daar heb ik super goede en motiverende begeleiding van mijn coach bij gehad. Ik blijf nog een jaar langs gaan bij mijn coach om ook te leren om in balans te blijven. Zo voorkom ik dat terugval in oude gewoontes. Ik heb mezelf oprecht een andere levensstijl eigen gemaakt, door juiste keuzes qua voeding te maken. Dit dankzij de coaches bij Cyelle. Ze zijn echt superlief en meelevend, waardoor ik mij altijd op mijn gemak voelde en iedere week weer gemotiveerd bij Cyelle weg ging.

Ik ben nu een ontzettend gelukkig persoon dankzij de begeleiding maar ook zeker super trots op mijzelf!

Ik durfde nooit een jurkje aan, maar nu heb ik die bijna dagelijks aan!

Coby
Coach van Monique

Zoek een coach

Volg het PS. food & lifestyle programma onder persoonlijke begeleiding van een coach bij jou in de buurt

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer