Winkelwagen
Terug

Kip tandoori salade

Fase 1
Kip tandoori salade
schedule90 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
100%
Bereiding
Snijd de kipfilet in stukjes, de komkommer in plakjes, de bleekselderij in halve maantjes, halveer de cherrytomaatjes en snipper de knoflook en ui. Doe de stukjes kipfilet in een kom en voeg de knoflook, gedroogde kruiden en het citroensap toe. Schep door elkaar. Voeg daarna een halve eetlepel olijfolie, één eetlepel Griekse yoghurt en wat zout toe. Meng goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en bleekselderij over een bord. Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en maak af met een eetlepel Griekse yoghurt.
Ingrediënten
  • 120-150 g kipfilet
  • 2 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 100 g komkommer
  • 50 g bleekselderij
  • 50 g cherrytomaatjes
  • 30 g gemengde sla
  • ½ teentje knoflook
  • ¼ ui
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje kerriepoeder
  • Snufje gemalen koriander
  • Snufje komijn
  • Snufje chilivlokken
  • Snufje kaneel
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
286 Kcal
Vet 13,1 g
Koolhydraten 8,7 g
Vezels 3,0 g
Eiwitten 32,1 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kip tandoori salade
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.