Winkelwagen
Terug

Oosterse mosselen

Fase 2A
Oosterse mosselen
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 4 personen
Bereiding
Was de mosselen goed schoon onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een mosselpan en bak hierin 3 minuten de knoflook, rode peper, gemberpoeder en alle groenten. Let op: de taugé nog niet toevoegen! Voeg de bouillon, limoensap en mosselen toe. Kook totdat alle mosselen open zijn, schud de pan regelmatig om. Voeg op het laatste de taugé toe, roer goed om en smullen maar!
Tip: Zin in een sausje bij de mosselen? Zet een bakje sojasaus en wasabi op tafel.
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen in de schelp
  • 3 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, in ringen zonder pitjes
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 prei, in ringen
  • 3 rode uien, in ringen
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 bakje taugé
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 limoen, sap uitgeperst
Voedingswaarde per persoon
Energie
439 Kcal
Vet 20,0 g
Koolhydraten 15,8 g
Eiwitten 49,0 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oosterse mosselen
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.