Winkelwagen
Terug

Pasta Alfredo met kip en gestoomde spinazie

Fase 2A
Pasta Alfredo met kip en gestoomde spinazie
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de penne circa 15-20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Zet na ongeveer 5 à 10 minuten een metalen vergiet of een stoommandje, gevuld met de spinazie, op de pan en doe de deksel er weer op. Laat de spinazie ongeveer 5 minuten stomen. Verwarm een bord (eventueel in de oven) en leg hier daarna de plakjes boter op. Giet de pasta af en houd ongeveer 25 ml van het kookvocht even apart. Verdeel de pasta over de boter op het bord. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en besprenkel met het kookvocht. Meng, met behulp van een lepel en vork, de pasta met de boter en de kaas tot deze zijn gesmolten. Meng nu de gestoomde spinazie en de stukjes kip er doorheen. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Tip: -
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle penne
  • 40-50 g gerookte kipfilet in stukjes
  • 150 g spinazie
  • 20 g roomboter in dunne plakjes
  • 50 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
535 Kcal
Vet 33,2 g
Koolhydraten 7,4 g
Eiwitten 49,7 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pasta Alfredo met kip en gestoomde spinazie
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.