Winkelwagen
Terug
13 februari 2023

Tips voor tijdens carnaval

Volg jij het PS. food & lifestyle programma maar wil je Carnaval écht niet missen? Wij geven je een aantal tips om deze gezellige dagen met zo min mogelijk schade door te komen.

In het zuiden van het land staat carnaval alweer voor de deur. Tijdens carnaval gaan vaak vier dagen lang alle remmen los. Carnaval staat bekend om het feesten, de uitbundigheid en natuurlijk de optochten en mooie outfits die je overal voorbij ziet komen.

Volg jij het PS. food & lifestyle programma maar wil je Carnaval écht niet missen? Gelukkig is dat geen probleem. Je moet wat meer opletten, maar dat betekent niet dat je geen leuke carnaval kunt hebben. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven je een aantal tips om deze gezellige dagen met zo min mogelijk schade door te komen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bereid de carnavalsdagen goed voor, door in de week daarvoor al boodschappen te gaan doen. Maak een lijstje met wat je allemaal nodig hebt voor komend weekend én een aantal dagen daarna. Dit klinkt misschien als een boel werk, maar het werkt wel echt. Plan dus de komende dagen ergens een half uurtje vrij om alvast je boodschappenlijstje te maken.

Zorg ook dat je voldoende PS. food & lifestyle producten in huis hebt. Ben je tijdens carnaval veel buiten de deur? Dan is het handig om producten te kiezen die je makkelijk in je tas en/of outfit kunt stoppen en die geen bereiding nodig hebben. Denk aan:

  • Verschillende repen
  • Ready-to-go dranken en smoothies
  • Hartige of zoete snacks

Eten

Bodempje leggen

Het is handig om ’s ochtends alvast een goede bodem te leggen. Eet voordat je de deur uitgaat een PS. food & lifestyle maaltijd of twee gebakken eieren met lekker veel groenten.

Bereid de avondmaaltijd alvast voor

Doordat je al een (globale) planning hebt gemaakt weet je al een beetje waar je tijdens carnaval terecht gaat komen.

Gaan jullie met vrienden de optocht kijken en wonen jullie op de route? Stel dan voor of jouw clubje bij jullie komt kijken. Maak een lekkere pan soep, die ook geschikt is voor de fase die jij volgt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld lekkere bolletjes maken met kipfilet, ossenworst, rosbief of een eitje. Voor jezelf kun je dan natuurlijk kiezen voor de PS. food & lifestyle meerzaden bolletje.

Avondeten buiten de deur

Ben je tijdens de avonduren op stap? Als je de mogelijkheid hebt, ga dan even snel thuis eten. Mits je natuurlijk dichtbij woont, anders is dit helaas niet te doen. Mocht je de mogelijkheid hebben om wat mee te nemen in je tas, denk dan aan iets makkelijks zoals een wrap, sandwich of een blini.

Beland je toch in de snackbar na een dag polonaise en hossen? Vaak heb je dan ontzettende honger en wordt het echt moeilijk om de verleiding te weerstaan. Er zijn echter wel keuzes in de snackbar of shoarmatent waarmee je in ketose kunt blijven. Kies bijvoorbeeld voor shoarma of gyros, een gehaktbal, gehaktstaaf of frikadel. Laat natuurlijk wel de friet en het broodje achterwege.

Kan je niet zonder saus? Kies dan voor een beetje mayonaise of knoflooksaus (maximaal 1 eetlepel).

Drinken

Uiteraard is alcohol en het PS. food & lifestyle programma geen goede combinatie, maar verstandigere keuzes dan bier zijn er wel.

Als je de behoefte echt niet kunt weerstaan en je tevreden bent over je gewichtsverlies, dan kun je kiezen voor één alcoholisch drankje met zo min mogelijk koolhydraten. Een aantal van deze drankjes op een rij: prosecco, cava, champagne, witte droge wijn, wodka en Bacardi. Puur of in combinatie met light frisdrank of bruisend water.

Is bier voor jou onlosmakelijk verbonden met carnaval? Vraag de barman dan om een spa-vla. Dit is half bier, half bruisend water. Dat scheelt weer de helft.

Stevig ontbijt

Heb je na een avondje stappen zin in een stevig ontbijt? Twee gebakken eieren met bijvoorbeeld champignons en tomaat is dan het ideale (anti-kater) ontbijt. Vind je dit iets te heftig in de ochtend? Denk dan aan de volgende frisse ontbijtjes:

  • Een schaaltje magere kwark met de PS. food & lifestyle muesli pure chocolade kokos
  • De PS. food & lifestyle toast classic met roomkaas light, ¼ avocado en tomaat
  • Zelfgemaakte eier- of zalmsalade op de PS. food & lifestyle croissant

Voor nog meer handige tips download je hier het uitgebreide e-book bomvol carnaval tips!

Heel veel plezier en geniet op een verantwoorde manier van de carnavalsdagen!

Heb je nog vragen of wil je graag beginnen aan het PS. food & lifestyle programma? Neem dan contact op met één van onze PS. food & lifestyle coaches bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht