Winkelwagen
Terug

Champignonsoep met verse tijm

Fase 1
Champignonsoep met verse tijm
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
80%
Bereiding
Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer een derde van de champignons eruit en pureer de rest van de soep met de staafmixer. Roer de rest van de champignons, tijm en de kookroom erdoor en laat goed warm worden. Garneer eventueel nog wat extra verse tijm.
Tip: Lekker met reepjes gerookte kip of geroosterd PS. food & lifestyle witbrood om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Ingrediënten
  • 200 g (kastanje)champignons in plakjes
  • 200 ml tuinkruidenbouillon
  • 2 el kookroom light
  • 1 el olijfolie
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
  • Extra: staafmixer
Voedingswaarde per persoon
Energie
193 Kcal
Vet 14,6 g
Koolhydraten 7,1 g
Vezels 4,2 g
Eiwitten 5,9 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Champignonsoep met verse tijm
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.