Winkelwagen
Terug

Forelsalade met radijsjes en knoflookcroutons

Fase 1
Forelsalade met radijsjes en knoflookcroutons
schedule15 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Pers de knoflook en snijd het brood in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de knoflook en de stukjes brood circa 5 minuten. Besprenkel met één theelepel citroensap en zet even apart. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen. Maak ondertussen een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd, appelazijn, peper, zout en de rest van het citroensap. Snijd de radijsjes en avocado in stukjes. Leg de sla in een diep bord en verdeel de radijsjes, champignons, knoflookcroutons, avocado en de forel eroverheen. Besprenkel met de dressing en bestrooi eventueel nog met wat extra peper.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle sesam lijnzaadbrood
  • 40-50 g forel
  • 50 g gemengde sla
  • 50 g radijsjes
  • 100 g champignons
  • ¼ avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 tl mayonaise
  • ½ tl sterke mosterd
  • ½ el appelazijn
  • 1 ½ el olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
619 Kcal
Vet 44,2 g
Koolhydraten 11,9 g
Vezels 27,1 g
Eiwitten 29,5 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Forelsalade met radijsjes en knoflookcroutons
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.