Winkelwagen
Terug

Knolselderijpuree met verse tijm

Fase 2A
Knolselderijpuree met verse tijm
schedule30 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verhit de olijfolie in een steelpan met een dikke bodem. Voeg de blokjes knolselderij, tijmblaadjes, knoflook en wat zout en peper toe en roer even goed om. Bak circa 5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Draai het vuur laag en voeg een laagje water toe. Kook, met de deksel op de pan, de knolselderij in circa 20 minuten gaar. Voeg eventueel kokend water toe als de knolselderij droogkookt. Stamp de knolselderij tot een grove puree. Voeg de boter toe en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Tip: Ook lekker met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
Ingrediënten
  • ¼ knolselderij, geschild en in blokjes van 1 cm
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl roomboter
  • Paar takjes tijm, blaadjes gerist
  • Peper en zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
155 Kcal
Vet 9,1 g
Koolhydraten 9,9 g
Eiwitten 3,9 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Knolselderijpuree met verse tijm
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.