Winkelwagen
Terug

Ovenschotel met rode kool en gehakt

Fase 3
Ovenschotel met rode kool en gehakt
schedule40 min. bereiden
peopleVoor 2 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Snijd de appel en de rode kool in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de rode kool in ruim water samen met het laurierblad en laat 20 minuten koken. Voeg de laatste 10 minuten de appel toe. Kook de bloemkoolroosjes ook in ruim water circa 20 minuten. Bak ondertussen het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en kaneel. Leg het gehakt in een ovenschaal. Prak (of gebruik de staafmixer) de bloemkool fijn en meng met peper, zout en de blaadjes tijm. Schep de rode kool met appeltjes bovenop het gehakt en doe hier bovenop de bloemkoolpuree. Bestrooi met de kaas en zet circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.
Ingrediënten
  • 250 g rundergehakt
  • 300 g verse rode kool
  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 100 g geraspte belegen kaas 48+
  • 1 laurierblad
  • ½ appel
  • 4 takjes verse tijm
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje kaneel
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
595 Kcal
Vet 36,7 g
Koolhydraten 16,6 g
Vezels 12,0 g
Eiwitten 42,8 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ovenschotel met rode kool en gehakt
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.